Publicitat
ESPORTS

Les de l’hoquei… sabadellenc

Nexes d’unió. Unes són de ficció i les altres juguen de veritat, però l’hoquei sobre patins és el nexe per arribar a històries i situacions de la vida real, sobretot centrades en el món de l’adolescència. La sèrie Les de l’hoquei s’ha convertit en líder d’audiència els dilluns amb quotes que han superat el 15%.

La Raquel, la Lorena, la Berta, l’Emma, la Laila, la Flor i la Gina són les components d’un equip d’hoquei, el Club Patí Minerva, que lluita per sobreviure davant les reticències del president, l’Enric, que pretén eliminar la secció femenina. Cada capítol té un protagonista sobre el qual gira tot el fil argumental.

/ LLUÍS FRANCO

A Sabadell també tenim les de l’hoquei. De fet, acaben de completar la primera temporada competint a Segona Catalana. Els agrada la sèrie? S’identifiquen amb les històries i temes que hi apareixen? Ho hem volgut esbrinar amb les seves protagonistes abans d’un entrenament al pavelló municipal de Sol i Padrís.

De les vuit jugadores que ara formen la plantilla només dues no veuen la sèrie. La Sílvia, la capitana, confessa que l’inici va coincidir amb Joc de Trons, però assegura que la veurà. I la Carlota no és de Sabadell i només ha vist algun capítol. Per a la Vinyet, de 14 anys, “està molt bé i no tot gira al voltant de l’hoquei. Tracten temes molt actuals entre els joves com la llibertat d’expressió, l’orientació sexual o les relacions”. Li agrada especialment la Lorena “perquè és molt lliberal, té les idees molt clares i s’assembla força a mi”.

De manera unànime, totes coincideixen que les escenes de joc “són una mica pobres perquè les actrius no saben jugar a hoquei, però s’han esforçat per patinar. Jugar és molt complicat i és normal que s’utilitzin dobles”.

/ LLUÍS FRANCO

L’Emma i la Lorena són els personatges preferits de les jugadores sabadellenques. Pel seu caràcter i determinació. La portera, l’Alba, ens diu que “es donen situacions que passen a la vida reial. A mi em va impactar el tema de l’avortament de la Berta i els problemes que després pateix a través de les xarxes socials”. La Laura, de 17 anys, també opina que “es tracten històries personals molt xules. Hi veig un rere fons espectacular i de molta qualitat. Em va agradar molt l’actitud de la Raquel després de ser forçada a fer sexe”.

L’Anna coincideix en el fet que es toquen temes candents “com les relacions entre dues noies”, mentre que la Laia creu que “les escenes de joc no són prou reals. Hi veus molta diferència quan juguen les dobles”. També creu que la relació entre la Gina i la Lorena “té futur” i s’identifica amb l’entrenadora, l’Anna, perquè ella també ha patit una lesió en el genoll. La Paula destaca que “parlen de temes delicats amb molta naturalitat”.

L’entrenador del club sabadellenc, Joan Esteve, també veu la sèrie. “Tot el que sigui parlar d’hoquei és bo i serveix de gran promoció. Ha coincidit amb el nostre primer any i això ens anima. No hem guanyat cap partit, però hem patit molts contratemps i hem plantat cara a rivals més veterans. El més important era crear una base i tenir il·lusió. La tenim intacta i seguirem”.

/ LLUÍS FRANCO

Publicitat
Comentaris
To Top