Diners

Rex Arcade Bar, el nou temple per als feligresos de les recreatives

Vista general de la sala principal de Rex Arcade Bar, amb les grans recreatives contra la paret / VICTÒRIA ROVIRA

L’univers dels nens dels 80 no s’entén sense la mística dels salons recreatius. Temples de bits i fum de tabac on es teixien amistats i rivalitats eternes entre Hadoukens i partides a 25 pessetes. Com dinosaures fets de píxels, però, es van extingir amb l’arribada de les consoles de sobretaula i el joc en línia… fins a aquest cap de setmana.

Dissabte s’inaugurava a la Zona Hermètica un nou lloc de referència per als nostàlgics i per als gamers joves amb ganes de noves experiències. Al número 208 del carrer de Sant Ferran ja llueix orgullós el rètol del Rex Arcade Bar, un somni complert per als qui van créixer amb Street Fighter, Metal Slug o Ghosts’n’Goblins. 

El local compta amb una col·lecció de màquines envejable: quinze grans màquines arcade, set pinballs –originals i restaurats–, un billar, un futbolí i un Ufo-catcher. “A Espanya som els líders; el bar arcade més proper és a Madrid, i no té res a veure amb la nostra oferta”, assegura amb orgull Eugenio Huertas, qui va fundar Rex Arcade amb el seu company José Luis Moreno.

Eugenio Huertas i José Luis Moreno, els creadors de Rex Arcade i Rex Arcade Bar, posen davant del nou local / VICTÒRIA ROVIRA

La comunitat de l’arcade

“Quan vam començar Rex Arcade ja teníem la idea d’obrir un bar”, explica Huertas, amant confés de les màquines recreatives que se sent orfe de llocs on anar: “Si existís un bar com el nostre, jo hi aniria!”, exclama. “Per l’interès que ha anat generant mentre l’aixecàvem, crec que l’acollida serà bestial”, afegeix Moreno.

Les partides a Rex Arcade Bar funcionen amb tokens: per un euro pots comprar-ne tres, i també en donen un per cada consumició que facis. “Serà una mica club social, volem que es generi aquella comunitat que es donava als salons recreatius… però aquí és millor, perquè a més dels videojocs pots estar prenent alguna cosa, amb calma”, destaca Moreno.

El cofundador de Rex Arcade considera, a més, que estar situats a la Zona Hermètica té molts avantatges: “És molt accessible, sempre hi ha aparcament i podem fer soroll perquè no hi ha veïns”, apunta.

La zona dels pinball de Rex Arcade Bar / VICTÒRIA ROVIRA

L’oferta del bar es complementa amb la braseria Bo Mama, situada al pis de sota i també gestionada per Rex Arcade. “Volem donar les dues opcions: pots venir a dinar tranquil·lament i que els nens vagin a jugar a les màquines al pis de dalt, per exemple”, expliquen. Entre els dos locals tindran una plantilla inicial de set treballadors, amb vista a augmentar el nombre de cara al setembre.

Una oportunitat per a les sinergies

La perspectiva de Huertas i Moreno és que el bar també atregui públic per al negoci principal de Rex Arcade. “És un complement: com que vindrà gent interessada en les recreatives, pot demanar informació sobre la nostra oferta”, reflexiona Moreno.

De moment estan satisfets i expectants. “Ha tingut molt bona acceptació, i ja ens pregunten per obrir franquícies de Rex Arcade Bar a ciutats com Madrid, València, Múrcia, Logronyo o Saragossa”, revela Huertas. Mentre es consolida aquest model de negoci, però, els feligresos de l’arcade ja poden traspassar el llindar del seu nou temple. 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Les 5 claus:

1. Quantes màquines hi ha? D’on surten? Contra la paret reposen quinze grans màquines arcade i set pinballs. La majoria de les primeres ha estat construïda al taller de Rex Arcade, mentre que els pinballs s’han comprat de segona mà i restaurat.

2. A què es juga? Les màquines inclouen una selecció de 130 jocs clàssics, amb títols emblemàtics de l’era de les recreatives com Street Fighter II, Ghosts’n’Goblins o Crazy Taxi.

3. Quant costa jugar? Les màquines funcionen amb tokens. Es poden comprar per separat –tres tokens costen un euro–, però també es donen amb cada consumició.

4. Quin horari tindrà? Els responsables volen veure el comportament del públic per tancar-ho. De moment, obren entre setmana de 17 h a 23 h, i els caps de setmana,  de 10 h a 22 h. 

5. Rex Arcade Bar neix de Rex Arcade, què fa aquesta empresa? Fabriquen màquines recreatives per a empreses i particulars que imiten les sensacions de l’època dels arcades sense descuidar els darrers avenços tecnològics. Poden costar entre 300 i 1.000 euros.

Comentaris
To Top