Publicitat
Ciutat

El cartell de la Festa Major 2019 inclou foc intens i poemes de Joan Brossa

El disseny, obra de Belén Perea, destaca per l'us del foc i de la poesia visual de Joan Brossa

Belén Perea assenyala el seu cartell, que servirà d’imatge per a la Festa Major de Sabadell d’enguany / D. S.

Un esclat abstracte, de foc, tabola i gresca. Flames i lletres i línies i ambient s’entrecreuen contra un cel blau. A sobre, les lletres ballen, com en una sardana o un pogo; alguna ja va de cap per avall i altra llueix banyes de dimoni juganer. El resultat són quatre paraules: “Festa Major de Sabadell”.

La composició -a estones naif, a estones expressionista- és obra de Belén Perea, s’ha batejat amb el nom de BelemNítida i es tracta del cartell escollit per a la Festa Major d’enguany, que tindrà lloc del 6 al 9 de setembre. La jove autora és alumna de l’Escola Illa, exclama que està “molt contenta” i destaca que ha volgut donar protagonisme al foc “perquè és un element central de la Festa Major”.

El cartell de la Festa Major de Sabadell 2019 / CEDIDA

El taronja intens de les flames es barreja amb el blau -el seu color complementari- i amb una picada d’ullet a l’Any Brossa. “He inclòs les obres Cap de bou i A de barca, de Joan Brossa, per commemorar el centenari del naixement de Joan Brossa”, explica Perea.  Assegura que ha optat per l’abstracció seguint la línia artística de les seves darreres obres, on investiga l’estètica lliure de la tinta.

25 participants en el concurs

Com és habitual, el cartell de la festa ha estat escollit a travès d’un concurs entre els estudiants de l’Escola Superior de Disseny (ESDi) i l’Escola Illa. En total s’han presentat 25 peces: respectivament, cinc són alumnes del primer centre i 20, del segon. El cartell guanyador del concurs, convocat per la TUS, s’emporta 600 euros.

Els dos finalistes, per la seva banda, rebran 150 euros. En aquest cas, són també alumnes de l’Illa: Francisco José Pérez ha guanyat el primer accèssit amb una panoràmica del públic gaudint titulat La teva festa, la nostra festa, i Genís Martínez, el segon amb Gaudeix amb gust, un cartell que combina formes i cossos ballant en plena festa per formar una enorme ceba de Sabadell.

Representants de l'Escola Illa; el regidor de Cultura, Carles de la Rosa; la guanyadora del concurs, Belén Perea; la regidora d'esports, Laura Reyes, i el president de la TUS, Paco López / D.S.

El jurat del concurs ha valorat una sèrie de factors: la identificació amb la ciutat, la creativitat, el discurs gràfic i la facilitat del cartell per ser reproduït i adaptat a altres formats i suports. Podien participar-hi els alumnes matriculats aquest curs o que haguessin acabat els seus estudis el curs passat.

El flamant regidor de Cultura, Carles de la Rosa, celebra que, un any més, el cartell estigui dissenyat per algú que estudia a Sabadell. “Així donem oportunitats a artistes emergents locals”, va comentar. Com l’any passat, la presentació del cartell de la Festa Major s’ha portat a terme setmanes abans d’anunciar cap de les actuacions o activitats que es faran.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top