Diners

Davallada en les vendes de cotxes fins al juliol: cau un 8,6% respecte 2018

estadistiqus de venta de cotxes a Sabadell
Les matriculacions, per zones. L’estadística del Gremi del Motor permet saber on es venen més cotxes a la ciutat i quines són les marques més venudes. Aquestes són les xifres de gener a juliol del 2019

El sector automobilístic arrossega un balanç anual negatiu. Les matriculacions de turismes i tot terrenys a Sabadell fins al juliol van caure un 8,6% respecte 2018. Amb el còmput del darrer mes, l’any es queda en les 3.317 vendes, per sota de les 3.630 registrades a la ciutat en el mateix període de l’any anterior. La tendència sabadellenca va en la línia del conjunt de l’Estat: en els primers set mesos de l’any, la davallada de vehicles era ja del 6,5% fins a les 809.159 unitats.

Les dades negatives sorprenen especialment si es té en compte que el mes de juliol no ha tancat amb xifres negatives. Segons l’estadística del Gremi del Motor, respecte 2018, s’ha produït un repunt en les matriculacions del 5,6%: de 568 a 600 vendes registrades. Juliol ha estat, juntament amb el mes de març, els únics mesos de l’any on s’ha produït una millora respecte 2018.

En l’estadística de models, l’Audi Q2 destaca especialment amb 176 vendes en el que portem d’any. No podia faltar en el rànquing el Dacia Sandero, que segueix sent el rei de les vendes: 138 matriculacions fins al juliol. El bronze el comparteixen, quasi a parts iguals, el Seat León (94 vendes) i el Dacia Duster (93). En termes de marques, doncs, les gammes de Dacia, Seat i Volkswagen es postulen com les clares preferides.

Impacte per zones

Les caigudes en les matriculacions toquen de ple la majoria de zones de la ciutat, salvant dues excepcions: el codi postal 08202 (Rambla dreta, Covadonga, Torre-romeu i Poblenou), on es produeix un pujada del 7,6% en les vendes fins al juliol, i el 08203 (Eixample, Sol i Padrís i part de Gràcia), on la millora ha estat més subtil: del 2,6%. Per contra, al codi 08204 (Espronceda, Campoamor) és on s’ha notat més el descens, amb un 27,1% de davallada en un any. Per marques, Seat segueix sent la preferida dels sabadellencs en la majoria de zones: s’imposa a la meitat dels codis postals de la ciutat.

Estadístiques dels cotxes més venuts a a Sabadell

Les matriculacions, per zones. L’estadística del Gremi del Motor permet saber on es venen més cotxes a la ciutat i quines són les marques més venudes. Aquestes són les xifres de gener a juliol del 2019

Comentaris
To Top