Ciutat

Una banda que operava des de Sabadell muntava bodes falses per als immigrants sense papers

La Policia Nacional deté 20 persones a Sabadell per haver organitzat casaments de conveniència entre homes migrats i dones espanyoles a canvi de diners

La façana de l'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet, on se celebraven les bodes / DIBA

Una banda d’estafadors que operava des de Sabadell i que organitzava casaments falsos perquè persones sense papers poguessin obtenir la nacionalitat espanyola, tal com avança ‘El Periódico’ i ha pogut confirmar aquest diari.

La Policia Nacional va detenir en aquesta operació unes 20 persones pertanyents a dos grups mafiosos que extorsionaven homes pakistanesos a canvi de casar-los amb dones espanyoles. En total, s’haurien celebrat 15 bodes falses. El preu per aquest servei oscil·lava entre els 5.000 i 10.000 euros i per fer més creïble l’estafa, l’envoltaven d’una història d’amor, a més de falsificar documentació. Amb aquesta unió, aquestes persones poden obtenir la targeta de residència familiar de ciutadà de la Unió Europea, i treballar sense ser expulsat durant 5 anys. Segons la policia, això fa que el preu de les bodes sigui tan alt.

Un dels grups d’estafadors estava ubicat a Sabadell, i també hi residien la majoria de les persones que han estat detingudes. Les bodes, però, se celebraven a Sant Vicenç de Castellet. La policia ha constatat que ja n’havien celebrat una quinzena. En l’organització d’aquestes bodes es va poder detenir un primer grup de vint persones. Aquest delicte s’ha pogut provar gràcies a un testimoni que ha explicat a la policia la seva pròpia experiència.

Segons han informat fonts policials, la investigació, que s’ha dut a terme durant més d’un any, continua oberta i no es descarten noves detencions. Entre les persones implicades, segons les mateixes fonts, podria haver-hi persones vinculades a l’administració local de Sabadell.

Els immigrants que volen residir i treballar a l’Estat espanyol, segons diu la Llei d’estrangeria, no ho poden fer sense demostrar que tenen un contracte laboral d’un any i a jornada completa.

Aquest cas està sotmès al secret de sumari i pendent de judici.

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top