Ciutat

Rebuig unànime a les detencions per part de l’independentisme sabadellenc

4.000 persones es manifesten a la plaça de Sant Roc en suport als detinguts aquest 23 de setembre

La plaça Sant Roc, plena de gom a gom, aquesta tarda de dilluns / LLUÍS FRANCO

[Aleix Pujadas / P.J. Armengou]

Unes 4.000 persones segons la Policia Municipal s’han manifestat des de les set de la tarda a la plaça de Sant Roc en contra de les nou detencions de membres dels CDR que la Guàrdia Civil ha practicat aquest dilluns. Durant la concentració s’ha reclamat l’alliberament de tots els arrestats –dos d’ells han estat posats en llibertat amb càrrecs aquesta tarda– i s’ha volgut mostrar el rebuig unànime de l’independentisme de la ciutat envers l’operació policial.

“No tenim por”, “llibertat” o “independència és la nostra sentència” han estat algunes de les proclames que s’han sentit a la plaça, en la qual es trobaven diversos representants polítics i membres d’entitats independentistes com els CDR, Òmnium o l’ANC. Durant l’acte s’ha llegit un manifest en què s’ha assegurat que l’operació policial d’aquest 23 de setembre “no és un atac contra l’independentisme” sinó que “és un embat que pren un règim demofòbic i feixista que vetlla per mantenir un model social al servei dels poderosos”.

Els CDR també han tingut paraules per al conseller de l’Interior, Miquel Buch, i l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés. Al primer li han retret la “clara col·laboració” dels Mossos d’Esquadra amb la Guàrdia Civil durant l’opreació d’aquest dilluns, i n’han demanat la dimissió. A Farrés i la seva sòcia de govern, Marta Morell, en canvi, els han tirat en cara que “No hagin condemnat aquests fets intolerables i repressius que hem patit i seguim patint les veïnes i veïns de Sabadell”.

Entre els dirigents polítics presents a la manifestació hi havia els diputats de Junts per Catalunya al Congrés, Laura Borràs; i al Parlament, Eduard Pujol; el diputat de la CUP, Carles Riera; el diputat d’ERC a Madrid, Joan Capdevila; o el delegat del Govern a Barcelona i exalcalde de la ciutat, Juli Fernàndez. També el vicepresident de l’Assemblea Nacional Catalana, Pep Cruanyes. Ha destacat la presència dels portaveus de tots els partits independentistes de la ciutat: Gabriel Fernàndez (ERC), Lourdes Ciuró (Junts) i Nani Valero (Crida). Tots tres partits, conjuntament amb l’ANC i Òmnium, han signat un manifest unitari en contra de l’actuació policial i reclamant al govern local un posicionament “al costat de la ciutadania en defensa dels drets civils i polítics i no pas al costat de la repressió”.

Comentaris
To Top