Publicitat
Ciutat

Alerta Solidària convoca una concentració davant dels jutjats de Sabadell el 8 d'octubre

Els jutjats de Sabadell, en una imatge d'arxiu / LLUÍS FRANCO

19 d'abril del 2016. Societat Civil Catalana (SCC) va muntar una carpa informativa a la plaça Cívica de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Aquell dia, un grup nombrós d'estudiants vinculats a moviments antifeixistes van apropar-se fins a la carpa per mostrar el seu rebuig a la presència de SCC. Després d'alguns moments de tensió, la situació va acabar amb una bandera d'Espanya estripada. Al juliol d'aquell mateix any, 3 estudiants vinculats al Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) van ser citats a declarar acusats de coaccions amb agreujant ideològic i ultratge a la bandera.

El 8 de juliol, aquests 3 estudiants estan citats a declarar als jutjats de Sabadell, i Alerta Solidària i Absolució Antifeixistes UAB ha convocat una concentració davant dels jutjats de Sabadell per mostrar el suport a les persones encausades. El col·lectiu denuncia que la universitat "va utilitzar les bases de dades d'estudiants i que es va facilitar a Mossos la nostra militància al SEPC i la nostra participació en les Assemblees de Facultat", així mateix, consideren això com un acte "d'espionatge" i "persecució política" que existeix al campus.

El ministeri fiscal i Societat Civil Catalana reclamen 3 anys i mig de presó per a cadascun dels 3 estudiants implicats i un total de 16.500 euros (entre els tres) destinats a la reparació de "danys morals" que suposadament van patir els membres de SCC. "Volem evidenciar que SCC i el fiscal volen empresonar-nos per estripar una bandera espanyola i per rebutjar el feixisme al campus", asseguren els convocants a la concentració.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top