Publicitat
Esports

Victòria històrica davant els Carboners de Terrassa (24-38)

Els sabadellencs van passar per sobre dels Carboners / CEDIDA (E.R.)

Diumenge es va poder viure a la Zona Esportiva Can Jofresa de Terrassa una jornada històrica pel rugbi de la ciutat. Per primer cop, un equip de Sabadell s’imposava a domicili als egarencs, cosa que va aconseguir el sènior masculí del Sabadell RC per un ampli resultat que no reflexa del tot la superioritat visitant, 24-38.

Els de Sabadell van començar el partit molt concentrats i van demostrar des d’un bon inici que volien lluitar per la victòria des del xiulet inicial. Abans dels primers quinze minuts de joc, els de Fran González ja guanyaven 0-6 gràcies a dos cops de càstig que Josu Quintana es va encarregar de transformar. En només cinc minuts però, els Carboners van aconseguir capgirar el marcador amb un cop de càstig i un assaig transformat que posava 10-6 al marcador a l’equador de la primera part. Tot i anar per darrere al marcador, els arlequinats van seguir amb el pla inicial de joc. Molt superiors en les fases estàtiques durant tot el partit, el Sabadell aconseguia al minut 35 una marca de càstig i només cinc minuts més tard una marca de Romain Lachazatte a la sortida d’una melé. Abans d’acabar la primera part un jugador dels Carboners va veure una targeta vermella directa després d’agredir a un jugador visitant, cosa que va afavorir a augmentar la superioritat visitant.

A la segona part, els jugadors del Sabadell van sortir amb ganes d’augmentar la diferència al marcador i que d’aquesta manera no s’escapessin els punts. En menys de vint minuts, gràcies a un cop de càstig transformat per Josu Quintana, un magnífic xut de drop de Martí Rufí i un assaig transformat va fer que s’ampliés la diferència fins al 10-33. Els locals però van reaccionar i van aprofitar un dels pocs errors del Sabadell per retallar diferències al marcador amb un assaig i quan només faltaven cinc minuts pel final del partit, Oriol Ferran aconseguia un assaig que feia impossible la reacció egarenca, 17-38. Els Carboners van tenir temps d’aconseguir encara una marca més amb el temps ja complet i deixar el marcador final en 24-38.

Publicitat

S’estrenen amb derrota

El dissabte passat es va disputar al Camp Municipal d’Alella el primer partit oficial de la fusió entre els sèniors femenins del Sabadell RC i el club de rugbi de Granollers, sota el nom de FEM Vallès. Tot i caure derrotades per 15-0, les noies van demostrar que aquest any són un equip amb moltes opcions i a tenir en compte. La pròxima setmana les noies de Rubén Montes s’enfrontaran a la fusió Mataró-BUC a Granollers.

El partit va començar molt bé per les FEM Vallès, que van estar atacant durant molta estona, tot i així no van saber materialitzar les seves opcions. Les locals en canvi, van poder anotar-se una marca a la primera arribada a la zona d’atac rival. Les noies del Químics-Alella, que ja fa tres temporades que juguen juntes i es coneixen molt bé entre elles, van dominar el que quedava de part. Al final, quan l’àrbitre estava a punt de xiular el final de la primera meitat, van anotar un assaig no transformat que deixava el marcador en 12-0.

La segona part va començar amb la mateixa dinàmica de les noies del Vallès amb la pilota i les opcions però sense finalitzar les jugades. En aquest cas però, les noies van mantenir la concentració durant els quaranta minuts i no van donar opcions a les locals, que només van poder ampliar la diferència gràcies a un cop de càstig entre pals al minut seixanta. Tot i no poder anotar cap punt, les noies del FEM Vallès van demostrar que tenen molt potencial i que l’únic que els falta és una mica més de rodatge.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top