Publicitat
Ciutat

Unes 11.000 persones es mobilitzen contra la sentència del Tribunal Suprem

Unes 11.000 persones en total s’han concentrat aquest dilluns al vespre entre la plaça de Sant Roc i part del passeig de la Plaça Major, segons la Policia Municipal. Ha estat la principal mobilització de rebuig a la sentència del Tribunal Suprem que s’ha fet aquest 14 d’octubre a Sabadell.

La concentració d’aquest dilluns a la plaça de Sant Roc / VICTÒRIA ROVIRA

La protesta davant l’Ajuntament ha anat precedida d’una manifestació múltiple que ha sortit des de quatre punts de la ciutat al voltant de les 19 h. Les sortides s’han fet des de les places del Pi, de la Creu Alta, del Mestre Planes i del Treball. Totes han coincidit a Sant Roc.

Les entitats sobiranistes ANC i Òmnium han llegit un manifest on asseguren que, per l’Estat, la sentència “és la seva venjança a l’1-O”. També denuncien que s’ha condemnat persones demòcrates a 99,5 anys de presó i que “la maquinària repressiva de l’Estat no té aturador”. Reclamen una resposta política a l’alçada del moment.

Manifestació a les portes dels Jutjats

Posteriorment a la concentració a Sant Roc, unes 8.000 persones segons la policia local s’han desplaçat en manifestació fins al davant dels Jutjats de Sabadell, a l’Eix Macià, per criticar la justícia espanyola i denunciar la judicialització del procés. Allà els esperava un fort cordó policial dels Mossos d’Esquadra, que prèviament havia ballat l’entrada a la seu judicial.

Membres del CDR han desplegat una pancarta en què es podia llegir “La repressió no ens farà callar. Amnistia”. Entre els crits dels assistents, “Carme Forcadell et volem a Sabadell”.

Per la seva part, tant a la plaça de Sant Roc com davant els Jutjats, els Castellers de Sabadell (Saballuts) han aixecat diversos pilars per reclamar l’alliberament dels presos.

Publicitat
Comentaris
To Top