Publicitat
Ciutat

Protestes contra l’excés de coloms

Excrements de coloms a l’edifici afectat / CEDIDA

Els veïns de diversos blocs de Sol i Padrís han denunciat al D.S les molèsties que provoquen una colònia de coloms que està degradant els espais comunitaris dels seus edificis. Joan Ricardo Gómez, un dels afectats, assegura que “hi ha molts altres blocs de pisos a la zona amb el mateix problema”. Per aquest motiu, reivindica una acció de l’Ajuntament com ara “algun mètode d’esterilització de les aus. No cal que les sacrifiquin”, demana. Gómez ha denunciat el cas en reiterades ocasions a través del registre municipal. Tanmateix, la resposta ha estat invariablement que l’Ajuntament no pot actuar en una propietat privada”. El cost per netejar i arranjar els espais ocupats pels coloms “és molt alt i al final sempre tornen”, diu aquest veí.

Per la seva banda, fonts municipals informen que des de l’1 de gener del 2019 s’han registrat 62 denúncies per molèsties d’aquestes aus. Les mateixes fonts asseguren que estan fent captures a diversos punts de la ciutat –entre aquests, a Sol i Padrís– mitjançant gàbies i xarxes. Aquests coloms són sacrificats. Segons els experts, els veïns que segueixen donant-los menjar ajuden al fet que les poblacions de coloms no deixin de créixer. Al seu torn, els coloms saben reconèixer les persones que els donen menjar.

Publicitat
Comentaris
To Top