Publicitat
Ciutat

La Marxa per la Llibertat protagonitza l’inici de la vaga general

Consulta aquí els serveis mínims i el desenvolupament de l’aturada en resposta a la sentència contra el procés

La Marxa per la Llibertat ha sortit aquest divendres de Sabadell / VICTÒRIA ROVIRA

Milers de persones han sortit aquest divendres a les 8.15 h de Sabadell per sumar-se a la Marxa per la Llibertat que, per la C-58, anirà fins a Barcelona. L’ANC, que organitza la manifestació, preveu arribar a les 13 h a Sant Andreu Arenal, moment en què es farà una parada. Posteriorment, els manifestants continuaran el seu recorregut i cap a les 17 h arribaran a la seva destinació: els Jardinets de Gràcia, des d’on prendran part de la manifestació que es farà per rebutjar la sentència del Tribunal Suprem i reclamar la llibertat dels polítics empresonats i el retorn dels exiliats.

La manifestació es fa aquest divendres 18 d’octubre, dia de vaga general convocada per la Intersindical CSC i el sindicat IAC. Durant tot el dia hi ha programats serveis mínims.

  • FGC: Circularan el 50% de trens en hores punta: des de les 6.30 h i les 9.30 h, i entre les 17 h i les 20 h. Durant les hores vall circularan el 25% dels combois.
  • Rodalies: Prestarà el 33% del servei durant tot el dia.
  • Hospitals: L’UCI i les urgències funcionaran amb normalitat.
  • Escoles i instituts: Hi haurà un mínim de professors per atendre els alumnes que no facin vaga.

Com cada dia de 12 a 13 h, també s’ha celebrat la concentració a la plaça de Sant Roc contra la sentència del Procés i per l’alliberament dels presos independentistes i el retorn dels exiliats. Avui ha congregat un miler de persones segons la Policia Municipal. 

Un moment de la concentració a Sant Roc / CEDIDA

Després de la concentració s’ha fet una manifestació des de l’Ajuntament fins a la plaça de la Creu Alta, protesta que ha aplegat unes 300 persones, majoritàriament joves estudiants. La marxa ha transcorregut sense incidents entre proclames com “Carme Forcadell, et volem a Sabadell!”, “Sense els joves no hi ha revolució” o “1 d’octubre, ni oblit ni perdó”. Entre les protestants, la Jana assegura que “és una cosa de drets per a tots”, i troba important manifestar-se “perquè no és normal que a una persona que ha posat unes urnes, que és el que volia el poble, li hagi caigut una sentència d’11 o 12 anys”. Hi coincideix l’Anna, que reclama que s’ha de continuar sortint al carrer i, subratlla, “els drets que s’han assolit en els darrers anys no s’han aconseguit amb manifestacions pacífiques”.

Publicitat
Comentaris
To Top