Ciutat

La Marxa per la Llibertat protagonitza l'inici de la vaga general

Consulta aquí els serveis mínims i el desenvolupament de l'aturada en resposta a la sentència contra el procés

La Marxa per la Llibertat ha sortit aquest divendres de Sabadell / VICTÒRIA ROVIRA

Milers de persones han sortit aquest divendres a les 8.15 h de Sabadell per sumar-se a la Marxa per la Llibertat que, per la C-58, anirà fins a Barcelona. L'ANC, que organitza la manifestació, preveu arribar a les 13 h a Sant Andreu Arenal, moment en què es farà una parada. Posteriorment, els manifestants continuaran el seu recorregut i cap a les 17 h arribaran a la seva destinació: els Jardinets de Gràcia, des d'on prendran part de la manifestació que es farà per rebutjar la sentència del Tribunal Suprem i reclamar la llibertat dels polítics empresonats i el retorn dels exiliats.

La manifestació es fa aquest divendres 18 d'octubre, dia de vaga general convocada per la Intersindical CSC i el sindicat IAC. Durant tot el dia hi ha programats serveis mínims.

Publicitat
  • FGC: Circularan el 50% de trens en hores punta: des de les 6.30 h i les 9.30 h, i entre les 17 h i les 20 h. Durant les hores vall circularan el 25% dels combois.
  • Rodalies: Prestarà el 33% del servei durant tot el dia.
  • Hospitals: L'UCI i les urgències funcionaran amb normalitat.
  • Escoles i instituts: Hi haurà un mínim de professors per atendre els alumnes que no facin vaga.

Com cada dia de 12 a 13 h, també s'ha celebrat la concentració a la plaça de Sant Roc contra la sentència del Procés i per l'alliberament dels presos independentistes i el retorn dels exiliats. Avui ha congregat un miler de persones segons la Policia Municipal. 

Un moment de la concentració a Sant Roc / CEDIDA

Després de la concentració s'ha fet una manifestació des de l'Ajuntament fins a la plaça de la Creu Alta, protesta que ha aplegat unes 300 persones, majoritàriament joves estudiants. La marxa ha transcorregut sense incidents entre proclames com "Carme Forcadell, et volem a Sabadell!", "Sense els joves no hi ha revolució" o "1 d'octubre, ni oblit ni perdó". Entre les protestants, la Jana assegura que "és una cosa de drets per a tots", i troba important manifestar-se "perquè no és normal que a una persona que ha posat unes urnes, que és el que volia el poble, li hagi caigut una sentència d'11 o 12 anys". Hi coincideix l'Anna, que reclama que s'ha de continuar sortint al carrer i, subratlla, "els drets que s'han assolit en els darrers anys no s'han aconseguit amb manifestacions pacífiques".

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top