Esports

El Centre d’Esports Sabadell parla gallec aquesta temporada

Aitor Pascual, Ian Mackay, Aarón Rey i Alberto Leira formen el pòquer gallec arlequinat / Lluís Franco

Diumenge passat, a l’onze del Sabadell davant el Badalona hi figuraven quatre jugadors gallecs, un fet insòlit i històric a la vegada. Mai s’havia donat aquesta circumstància. El màxim de futbolistes d’origen gallec havien estat dos en una plantilla: la temporada 55/56 amb Antonio Fernández i Vilita, i més recentment, en la 2016/17 amb Jordan Sánchez i Diego El Mago Peláez. A més d’un miler de quilòmetres de la seva terra, aquest pòquer de jugadors gallecs comença a fer estralls vestits d’arlequinats. Estan de moda.

Ian Mackay, el veterà de 33 anys, exerceix el paper de germà gran dels altres tres, tots encara sub-23. “Significa un suport clau per a nosaltres i també per a tothom. Mackay fa grup amb tot el vestidor”, subratlla Aarón Rey, qui comparteix pis amb el seu company Alberto Leira, feliç per estrenar titularitat diumenge passat. “És difícil per la gran competència amb Ángel i Adri, però lluitaré per mantenir la confiança del míster”. Leira, format a les categories inferiors del Deportivo de la Coruña, va néixer al petit poble de Fene, molt a prop del Ferrol, el gran nexe d’unió d’Aarón Rey i Aitor Pascual. Allà van coincidir en edat juvenil i van debutar també junts a la selecció gallega sub-18. Després van seguir altres camins –Celta B i At. Llevant– i s’han retrobat a la Creu Alta. “Tenim una connexió molt especial al camp –explica Aarón Rey– i es va veure a la jugada del gol. L’Aitor jugava de petit en posicions avançades i té ànima de davanter”. Veure’s a l’onze els va fer una especial il·lusió. “Sabíem que seria complicat jugar junts els tres sub-23 gallecs, però el míster té molta confiança en nosaltres i volem correspondre-li”, diu l’Aarón.

Desembarcament a Andorra

Malgrat que les previsions meteorològiques apunten fred intens i fins i tot possibilitat de neu, l’afició sabadellenca està disposada a donar el màxim suport a l’equip d’Antonio Hidalgo i ja s’han retirat més d’un centenar d’entrades anticipades per al partit de dissabte (17 h) al camp Prada de Moles d’Andorra. L’expedició arlequinada marxarà divendres a la tarda cap al Principat. El tècnic podrà recuperar Ángel Martínez i tampoc es descarta la presència de Boris Garrós a la convocatòria.

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top