Ciutat

Una vintena d’activitats per commemorar el Dia de les Persones amb Discapacitat

En la commemoració de l’any passat, la Fura dels Baus va oferir un espectacle amb persones discapacitades / VICTÒRIA ROVIRA

Sabadell celebrarà el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat entre aquest divendres 22 de novembre i el dimarts 3 de desembre. Entitats de la ciutat que treballen amb persones que tenen alguna discapacitat i l’Ajuntament han elaborat el programa Som Capaços, que recull una vintena d’activitats per a aquests dies. L’objectiu és donar a conèixer les capacitats de tothom i denunciar les barreres que limiten la plena participació de les persones amb discapacitat.

Com a novetat respecte a anys anteriors, el Museu d’Història presenta l’activitat A toc de pito!, que consistirà en una visita guiada al Vapor Buxeda Vell, on els assistents podran conèixer un dels vapors més ben conservats de la ciutat. La visita serà aquest diumenge 24 de novembre a les 12 h.

Festa de les Capacitats

Un dels actes centrals de la commemoració, la Festa de les Capacitats, se celebrarà diumenge 1 de desembre d’11 h a 14 h entre el passeig de la Plaça Major i el Racó del Campanar. Hi haurà una cercavila amb gegants i capgrossos, xocolatada, mostra d’entitats de l’àmbit de la discapacitat, tallers de sensibilització, un photocall i música. La Festa de les Capacitats tindrà una celebració prèvia, aquest divendres 22 de novembre a les 18.30 h al Teatre Principal. La companyia Alquimistes Teatre, formada per actors i actrius amb discapacitat psíquica, representaran l’obra Rebel·lió a la granja, una adaptació dramàtica d’aquesta obra de George Orwell. El Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, 3 de desembre, les entitats entregaran i es farà lectura d’un manifest a l’Ajuntament, a les 12 h.

Programa d’activitats sencer

Comentaris
To Top