Ciutat

Sabadell, entre les ciutats de l'Estat amb més inversió en serveis socials per habitant al 2018

La pobresa afecta diferents nivells de la societat / LLUÍS FRANCO

La ciutat de Sabadell apareix com una de les que més va invertir en serveis socials per habitant durant el 2018. Així ho detalla estudi de l'Asociación de Directoras y Gerentes en Servicios Sociales (ADYGSS), al qual ha tingut accés ElDiario.es, i que qualifica d'excel·lent la inversió feta en matèria d'aportació a serveis socials pel govern municipal de llavors, configurat per Unitat pel Canvi, ERC, Crida per Sabadell i Guanyem.

Concretament, la ciutat apareix en el rànquing dels 28 municipis de l'Estat amb més de 20.000 habitants on obté aquesta qualificació en aportar 100,99 euros per habitant, i comptar amb una despesa total de 21,4 milions d'euros el 2018 en aquesta matèria. El municipi amb major qualificació dels que han presentat el presentat davant el Ministeri d'Hisenda la liquidació de Pressupost 2018 és el d'Alcalá del Real (Jaén), amb una aportació de 224,67 euros per habitant en despesa en serveis socials.

Segons l'estudi, la mitjana de despesa municipal a l'Estat en Serveis Socials és de 71,18 euros anuals per habitant, fet que suposa que al 2018 la Inversió Social feta per ajuntaments va arribar als 2.867 milions, la xifra més alta des de 2010. A Catalunya, a banda del de Sabadell, hi ha cinc municipis més que obtenen una bona qualificació, però cap més del Vallès Occidental, però sí un de l'Oriental: Mollet del Vallès (122,42 euros per habitant).

De fet, Mollet és el que més aporta de Catalunya. El segueixen Santa Coloma de Gramenet (113,07 euros per habitant), Esparraguera (113 euros per habitant), Sant Adrià de Besòs (104,7 euros per habitant), Sabadell i el Masnou (48,27 euros per habitant),

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top