Ciutat

La defensa del CDR Jordi Ros presentarà una querella per vulneració de drets

Dispositiu de la Guàrdia Civil el 23 de setembre / VICTÒRIA ROVIRA

L’advocat sabadellenc Jordi Ros, CDR acusat de terrorisme en el marc de l’operació Judes, presentarà una querella per una suposada vulneració dels seus drets fonamentals i per declarar la nul·litat de la seva detenció. El coordinador de la defensa d’Alerta Solidària, Xavier Pellicer, així ho ha explicat a les portes dels jutjats de Sabadell aquest matí.

L’Audiència Nacional va reconèixer que s’havien vulnerat els drets de quatre dels CDR empresonats per terrorisme i va anul·lar la seva ordre de presó fa tres setmanes. Entre els afectats, hi havia el sabadellenc Xavi DuchUnes hores després, tots quatre van tornar a ingressar en un centre penitenciari. El magistrat, però, no va reconèixer cap error en les detencions de Jordi Ros i del veí de Santa Perpètua Ferran Jolis, per qui s’ha presentat avui també una querella.

La defensa ha enumerat fins a dinou "vulneracions sistemàtiques" en el transcurs de la detenció realitzada el passat 23 de setembre, quan es va produir el gruix de l'operatiu policial contra una suposada organització terrorista. Això va portar, segons Alerta Solidària, a una "sèrie d'indefensions" –referents als drets fonamentals i del dret a la defensa–que van culminar en unes declaracions a l'Audiència Nacional a les quals no donen validesa jurídica.

Publicitat

"Dormint despullat, apuntat amb metralletes..."

L'advocat de Ferran Jolis, Carles Perdiguero, ha presentat la querella aquest matí per uns suposats delictes contra la integritat moral de l'empresonat, a qui considera que se'l va detenir "il·legalment".

Perdiguero ha enumerat els suposats greuges que va viure el seu client en les primeres hores de la seva detenció. Ha assegurat que va patir "maltractaments" durant el trasllat des del seu municipi a la comandància de la Guàrdia Civil de Tres Cantos, on va prestar declaració. Abans, Perdiguero ha assenyalat que es va realitzar nou hores de registre domiciliària, que van començar a les cinc del matí. "Estava dormint despullat, tirat a terra i apuntat amb metralletes i per gossos", ha explicat. Durant el trasllat –les set hores que es va trigar a arribar a la comandància de la Guàrdia Civil– va anar "emmanillat i amb els ulls tapats", ha lamentat.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top