Vallès

Els professors hauran d’acreditar un mínim de coneixement digital

L'educació digital s'implementarà als centres en cinc anys / CEDIDA

D’aquí a cinc anys, qualsevol alumne que finalitzi l’ESO haurà de ser digitalment competent. Però els estudiants no seran els únics a qui el departament d’Educació exigirà aquest tipus de coneixements: tots els docents hauran d’acreditar estar capacitats per poder fer ús educatiu de la tecnologia a les aules. De fet, a partir del gener, els professors que ensenyin amb aquest tipus d’eines innovadores tindran més punts a les oposicions.

El 2020 es començarà a desplegar el Pla d’Educació Digital i Innovació a tota Catalunya, un projecte que està previst que es desenvolupi en cinc anys. Preveu formar professorat i dotar tots els centres educatius de les eines tecnològiques necessàries, amb l’objectiu que els recursos quedin homogeneïtzats arreu del territori. El foment de les STEAM -ciència, tecnologia, enginyeria, art i matemàtiques- entre les noies, la ciberseguretat i la prevenció del ciberassetjament seran altres línies de treball.

“No és un pla de màxims, això seria inassumible. El que volem és arribar als 3.000 centres, perquè tots disposin de mínimes condicions per fer un treball de qualitat”, ha assenyalat a la presentació del pla Mar Camacho, directora general d’Innovació, Recerca i Cultura Digital del Departament d’Educació. Al mateix acte, al Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, a Terrassa, l’inspector d’educació Jordi Serarols ha ressaltat que “ens calen professionals qualificats, tant pel que fa al professorat com a les direccions dels centres educatius”.

Publicitat

Mar Camacho, directora general d’Innovació, Recerca i Cultura Digital del Departament d’Educació / D.S.

Quan falten poques setmanes perquè arrenqui el Pla d’Educació Digital, hi ha molts reptes que han d’afrontar els centres educatius d'arreu. “Al Vallès Occidental, per sort, hi ha moltes iniciatives fetes durant molts anys: hi ha molts equipaments i s’ha solucionat la connectivitat de molts centres. Però encara hi ha mancances”, ha reconegut Jesús Viñas, director dels Serveis Territorials d'Educació de la comarca.

Viñas ha explicat que, al conjunt del Vallès Occidental, hi ha 8.500 professors, dels quals 1.500 tenen, com a mínim, els coneixements imprescindibles que es requereixen. La resta, però, necessitarà posar-se al dia a través de la formació. Pel que fa a Sabadell, Viñas ha afirmat que “és una concreció de la situació del Vallès”.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top