Publicitat
ARNAU BONADA

Sabadell s’enlaira

[Per Arnau Bonada, economista i president de Xarxa Onion]

He de confessar que sento certa eufòria continguda. Per transmetre al lector aquest sentiment, vull compartir amb ell un repàs d’alguns dels actes en què he estat convidat a participar, només en les darreres dues setmanes:

El dimarts dia 3 vaig assistir a un sopar tertúlia promogut per un grup d’intel·lectuals locals sobre la generació del relat de ciutat. El debat es va prolongar els dies posteriors per les xarxes socials i va trobar la seva síntesi en l’excel·lent article de Francesc Camps, publicat dimarts en aquest diari.

L’endemà, vam tenir plenari del Cercle d’Entitats. El Cercle avança amb força, cada dia engloba més membres i té vocació de continuïtat. Manté ferma la seva aposta per la col·laboració publicoprivada.

Aquest dimarts vam anar amb Pep Marès, com a Xarxa Onion, a presentar el projecte de les 1.000 idees per a Sabadell a l’alcaldessa i l’equip de govern. La sintonia va ser màxima i el llenguatge, compartit. Molt contents de l’esperit business friendly que es respira al consistori.

Ahir, l’admirat Joan Bigorra va coorganitzar al Taulí una espectacular jornada sobre innovació en la millora de processos de l’àmbit sanitari. Un acte que ajuda a consolidar l’eix del coneixement de la Gran Via com un dels grans actius de la ciutat.

Aquest matí assistiré, al CEIP de Can Roqueta, al consell general del Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial. Diversos ajuntaments, la Fundació pel Disseny Tèxtil, el Taulí i la UAB treballen conjuntament per generar un ecosistema d’innovació.

I, al vespre, tindrem el sopar de Nadal de la Xarxa Onion, on lliurarem els Premis Emprenedor de l’any a Bicicletes Escapa i Sheedo, empreses que combinen valentia, sostenibilitat i innovació.

Per acabar, dilluns que ve, hi ha programada una trobada en el marc del Covadonga Urban Lab, un projecte impulsat per la UAB per crear en aquest barri de Sabadell un espai on prototipar i testar solucions en l’àmbit de les smart cities.

Aquests són només alguns exemples del dinamisme econòmic que percebo a l’entorn. Tota aquesta energia col·lectiva ha d’acabar, per força, desembocant en alguna cosa gran. Segur que hi ha moltes coses a millorar a la ciutat, però, de tant en tant, també hem de reivindicar la feina feta. El relat arribarà. I, quan arribi, ens agafarà treballant.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top