Ciutat

Ocupen un local al carrer de Sol i Padrís i els veïns veuen alarmant el nombre d’ocupacions al barri

La propietària d’un local del carrer de Sol i Padrís, cantonada amb el passeig de Gaudí, ha interposat una denúncia davant dels Mossos per l’ocupació il·legal del seu local. Aquest fet ha creat alarma entre els veïns, perquè ja s’han detectat altres casos al mateix barri.

Els ocupes davant del local que han ocupat / LLUÍS FRANCO

Els fets van ocórrer el divendres passat, 17 de gener, quan els veïns van observar moviments estranys al local de sota dels seus habitatges i cops forts. El local estava tancat des de feia quatre anys. Després d’avisar la propietària, ella va poder constatar que s’hi havien introduït diverses persones amb dos gossos. La filla de la propietària, Eva Fernández, ha explicat que els ocupes “van intentar que la mare els donés diners a canvi de marxar”. Malgrat haver denunciat els fets, la policia va comunicar-li que ja no es podia fer efectiva l’ordre de desallotjament per haver transcorregut més de 48 hores des del dia dels fets. Fernández ha assegurat que “ni tan sols feia un dia que s’hi havien col·locat, però és la seva paraula contra la nostra”.

La família denuncia la impotència que sent “davant d’un acte il·legal i injust”. La seva mare va adquirir el local a Solvia, ara fa quatre anys, per “una petita inversió”. Fernández destaca que “no té condicions per ser habitat”. Els veïns insisteixen que no es tracta d’un fet aïllat i que es tractaria d’una banda que actua al mateix barri ocupant altres habitatges.

L’advocat de la propietària, Xavier Manrique, ha indicat que “aquests grups s’aprofiten de la lentitud de la llei per treure un rèdit econòmic”. I també –afegeix– “de la saturació dels jutjats de Sabadell”.

El cas és ara en mans del jutjat número 2 de Sabadell. El judici s’ha fixat per al pròxim mes d’octubre i segons l’advocat de la víctima, “això no és garantia que es resolgui immediatament”.

Comentaris
To Top