Publicitat
Ciutat

Sabadell es dota d'un nou servei d'atenció a víctimes de violència masclista

El centre de Sabadell acull el Servei d'Intervenció Immediata, d'abast comarcal, per protegir les víctimes de la violència masclista

El nou Servei d'Intervenció Especialitzada (SIE) de Sabadell / LLUÍS FRANCO

Sabadell compta des d’aquest mes de febrer amb un nou servei per atendre dones i els seus fills que hagin estat víctimes de violència masclista, amb atenció en l’àmbit comarcal. Es tracta del Servei d’Intervenció Especialitzada (SIE), que està situat al número 26 del carrer de les Valls, al centre de la ciutat.

Es tracta d'una gran oficina que compta amb un equip d’una desena llarga de persones, integrat per professionals titulats en psicologia, psicologia infantil, treball social, educació social i dret, que ofereix atenció integral durant el procés de recuperació i reparació a dones en situació de violència masclista i també a les filles i fills a càrrec. L’equipament s’ha dotat d’espais d’entrevista, però també de joc per atendre els menuts que vinguin amb les seves mares.

L'oficina s'ha inaugurat oficialment aquest dimecres, amb una visita del conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, i l'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés. El Homrani ha destacat la importància de fer un acompanyament acurat a les víctimes d'una "xacra" que "fa envermellir" la societat en ple segle XXI.

El nou Servei d'Intervenció Especialitzada (SIE) de Sabadell / LLUÍS FRANCO

Tot i no tenir previsions d'atenció, des de l'obertura del servei, el 3 de febrer, s'ha atès una desena de dones. L'any passat, els vuit centres que hi havia fins ara al territori van atendre un total de 4.933 dones.

Publicitat

És per això que el departament destinarà 3,2 milions d’euros a obrir vuit nous SIE per a la recuperació de dones que han patit violència masclista, amb la voluntat de continuar desenvolupant la xarxa per poder atendre totes les dones que ho necessitin. L'objectiu és tancar el 2020 amb 15 SIE en funcionament, més un servei ambulatori amb les mateixes funcions per a dones que estan en situació de consum de drogues.

El nou Servei d'Intervenció Especialitzada (SIE) de Sabadell / LLUÍS FRANCO

La gestió de l'equipament la farà l'entitat Safareig, nascuda l'any 1976 a Cerdanyola del Vallès fruit de les demandes de dones, que van donar pas a la constitució com a entitat de facto el 1992, amb una oferta de serveis de formació ocupacional i atenció a la dona. Fins ara gestionaven el SIE de Lleida, i des d'aquest mes de febrer també van ser adjudicatàries del servei a Sabadell.

La derivació al servei

Fins ara les víctimes de la violència masclista a la ciutat s'atenien a través del Centre d'Atenció a la Dona, amb serveis psicològics, jurídics i d'acompanyament. Ara, el nou servei obre la porta a millorar l'especialització.

"Al centre municipal farem una primera acollida, i es derivarà en cas que sigui necessari a l'especialització del SIE, cal coordinació perquè on no arribi una administració hi arribi l'altra, i per recursos, tots els que siguin d'aquest àmbit, benvinguts seran", assenyala l'alcaldessa, Marta Farrés.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top