Ciutat

Atendis reclama més protecció davant el coronavirus

L'entrada al centre La Carena d'Atendis a Can Roqueta / CEDIDA

La Fundació Privada Atendis denuncia que no els arriba el material de protecció necessari per treballar en les condicions òptimes en plena epidèmia del coronavirus. Sobretot, els falten mascaretes d’alta protecció de tipus FFP2 i FFP3. “L’administració està donant un missatge que està arribant el material i això no és veritat”, denuncia la gerent de la fundació, Montse Estrada, que explica que “la situació és que no tenim res i tenim una punta de simptomatologia”. Des del passat 13 de març, Atendis ha aïllat les seves quatre residències amb uns 150 usuaris i, per prevenció, només hi entren els professionals i els proveïdors indispensables. Tenen confirmats quatre casos positius per coronavirus, però podrien ser més, ja que hi ha diferents persones amb símptomes. 

Fa tres setmanes que Atendis es va començar a proveir de material de protecció quan, explica Estrada, aleshores el govern català es va comprometre a fer una compra centralitzada. Se’ls va demanar tota la informació per fer els tràmits, però “segons aquest document no ens ha arribat mai res, i de fet el van inhabilitar”. Mentrestant, alguns usuaris van començar a tenir símptomes i els 192 professionals de la fundació s’havien de protegir. Per iniciativa pròpia, l’entitat sense ànim de lucre ha aconseguit quatre kits de protecció de Sant Sadurní d’Anoia, en què hi ha dues bates, dues ulleres, guants, dues mascaretes quirúrgiques i una quinzena d’alta protecció; “això quan teníem un cas”, remarca Montse Estrada. No va ser fins dijous passat que els van arribar més kits, encara insuficients.

Publicitat

Testos ràpids però sense resultats

Els tests per saber si els usuaris tenen la Covid-19 els han fet, però Estrada denuncia que els resultats triguen massa a arribar.

‘Cosint’ un confinament més amè ajudant qui ho demana

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top