Publicitat
Ciutat

Una xarxa ben teixida: veïns de Nostra Llar cusen mascaretes sense parar

una de les veïnes cosint les mascaretes al seu domicili /CEDIDA

Ara mateix, són molts els veïns i veïnes de diferents barris, que ha agafat el fil i l’agulla per confeccionar mascaretes. Un dels primers a fer-ho va ser un grup de l’Associació de Veïns de Nostra Llar. Aquestes persones, davant la dificultat de disposar de mascaretes per a tots els sanitaris, van decidir posar-se a cosir.

La Laura és la coordinadora d’aquest grup. Explica que tot plegat va ser idea d’un veí del barri que és paradista “ell i la seva dona tenen un petit taller on construeixen joguines i altres coses”. Al principi, el contacte era per telèfon “fins que vam adonar-nos que seria millor crear un grup de whats per comunicar-nos entre nosaltres”. A poc a poc van anar fent recerca per trobar roba i altres tipus de tela per confeccionar les mascaretes i ben aviat van comptar amb les aportacions d’altres veïns “vam contactar amb les monges salesianes del barri i elles ens subministren moltes teles a través de la seva onegé“.

Per mitjà d’una noia del barri que treballa a l’Hospital Taulí, feien arribar-hi les mascaretes al personal sanitari, però ara, explica la Laura, ja tenen el tema més o menys encarrilat. Per això, les mascaretes que segueixen fent, les lliuren a la Policia Municipal, “perquè saben millor on fan falta”.

Cosidores expertes

Aquesta feina la fan dones que tenen màquina de cosir. També s’hi ha afegit però també n’hi han afegit moltes dones grans del barri . Són cosidores expertes que ja s’hi dedicaven abans i disposen de màquina de cosir”els hi vam oferir, i la resposta ha estat molt bona. Els agrada fer-ho, es distreuen i no se senten tan soles”.

El material els hi porten a casa i també els hi van a recollir les mascaretes, una vegada estant confeccionades. Tanmateix, la Laura diu, que “no només hi ha gent gran al grup, també hi ha molts joves”. Per ella, aquesta iniciativa col·lectiva és un gest “molt bonic. Demostra que som un barri cohesionat i que quan cal, podem fer les coses tots plegats per trobar solucions”.

Publicitat
Comentaris
To Top