Oci i cultura

Els escriptors, confinats, s’escapen per la finestra

Montse Barderi, a la finestra de casa seva / VICTÒRIA ROVIRA

Ja ho havien anunciat: no per estar confinades deixarien de viure Sant Jordi. Montse Barderi va ser de les més prolífiques, atenent mitjans sa- badellencs, la veïna Ràdio Municipal de Terrassa i entrant en directe a TV3.

David Vila i Ros va fer a Instagram una lectura a la carta dels seus contes, que prèviament els lectors li havien demanat. Anna Fité també va penjar diferents vídeos a Facebook, entre els quals hi ha una lectura del seu conte Sant Toni i el gat. Fité, a més, recordava com estava sent de diferent aquell Sant Jordi: “Com que la meva filla és florista, sempre teníem la casa plena d’espigues, de roses…”. Dijous, però, no semblava un improvisat magatzem de flors, sinó una casa normal.

També va ser present a les xarxes el col·laborador d’aquesta capçalera Jaume Barberà, qui va pujar un vídeo a Youtube explicant algunes particularitats del seu Descobrint Sabadell. Roc Casagran no presentava novetat editorial enguany, però compartia a les seves xarxes socials els versots que va escriure per a les pàgines especials del Diari de Sabadell del mateix dijous.

Altres personalitats de la cultura que van treure el cap durant la diada són els pintors Gerard Torres Sanmartí i Jordi Roca, que van esbossar sengles roses de Sant Jordi i les van compartir de forma digital.

Igualment, l’entitat de promoció dels sabadellenquismes, Pura Ceba, no va desaprofitar el dia per recomanar el seu llibre sobre el joc del Quinto a Sabadell, Tira-me-la.

Balcons a la ciutat / VICTÒRIA ROVIRA

Estelades i roses als balcons

La Diada de Sant Jordi acostuma a ser un dels dies en què alguns ciutadans col·loquen estelades i senyeres als seus balcons. També s’ha vist iconografia de color groc, així com roses fresques i altres de paper i fins i tot de dibuixades, seguint la proposta de l’Ajuntament.

Pastís de Sant Jordi / VICTÒRIA ROVIRA

Sant Jordi també té la seva cuina

Pastís propi de Sant Jordi, segons el tradicionari català, de la Pastisseria Sallés. A baix, pa de Sant Jordi del forn Carreras.

Comentaris
To Top