Ciutat

Comença l'estudi serològic del Taulí per determinar la immunitat dels seus professionals

Comença l'estudi serològic del Taulí per determinar la immunitat dels seus treballadors

Un professional del Taulí, fent una prova al laboratori / VICTÒRIA ROVIRA

El Taulí ja ha començat l'estudi serològic per determinar quants professionals han passat el coronavirus i són immunes a la malaltia. La participació en el projecte és voluntària per a tots els treballadors de la corporació sanitària i fins ara ja s'hi han inscrit 2.400 persones, del total d'uns 4.000 empleats.

Dilluns es va activar el formulari perquè els professionals es poguessin inscriure a l'estudi. I des d'aquest dimecres se'ls està citant a un ritme de 250 persones per dia; de moment ja n'hi ha 1.400 agendades. La prova consisteix en una extracció de sang, que s'analitza i en un termini de cinc dies ja es tenen els resultats, que el treballador rebrà acompanyats amb la interpretació de què vol dir haver donat positiu o negatiu.

Publicitat

El cap de Microbiologia del laboratori del Taulí, Mateu Espasa, explica que la serologia es pot fer de dues formes. Una és el test ràpid mitjançant una punxada al dit, però que dona resultats menys fiables; l'altra, més fiable i la que s'està fent, és la d'enzimo immunoassaig (ELISA), mitjançant una extracció de sang venosa. La previsió és tenir els resultats de tot l'estudi a finals de maig. Posteriorment l'estudi passarà a una altra fase que serà fer un estudi serològic de la població a petita escala.

El Taulí posa en marxa un estudi per conèixer la resposta immunitària al coronavirus

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top