Publicitat
Esports

Juanjo Beltrán es converteix en el nou entrenador del Mercantil juvenil

Juanjo Beltrán és un home de la casa / CEDIDA

Relleu confirmat. Juanjo Beltrán, un home de la casa, és l'escollit per ocupar la banqueta del juvenil de Lliga Nacional del CE Mercantil per la pròxima temporada 20/21. Ocupa la vacant de Carlos López, qui marxa a la UE Rubí de Primera Catalana i ell mateix, com a director esportiu del club mercantilista, s'ha decantat per l'opció del Juanjo, amb una notable experiència al futbol base del Mercantil i amb excel·lents resultats: la salvació del cadet a Divisió d'Honor fa dos anys, l'ascens del juvenil B a Preferent el següent i aquesta passada temporada liderava el grup de Preferent a categoria cadet i tot apunta que es consumarà l'ascens al despatx a la Divisió d'Honor. S'espera la decisió de la Federació Catalana a les pròximes setmanes.

Gimnàstic Manresa i Manresa han estat altres clubs en la seva trajectòria (acumula set ascensos), exercint de coordinador i entrenador en algunes ocasions puntuals. També va ser el segon del primer equip del Manresa, a Tercera Divisió, quan el tècnic titular era el sabadellenc i exjugador del Centre d'Esports, Josep Maria López, conegut com 'El Agujitas'. "Va ser una etapa molt bonica i guardo un gran record", diu el Juanjo.

La pròxima temporada afrontarà per primera vegada la direcció d'un juvenil A. "He acceptat la proposta del Carlos perquè penso que tocava col·laborar amb el club en un moment complicat. El fet de conèixer la casa és un avantatge, però ara caldrà partir gairebé de zero. Només poden continuar dos o tres jugadors d'aquesta última temporada per qüestions d'edat. La nostra base serà el juvenil B i amb 4 o 5 fitxatges penso que podrem formar un equip prou competitiu. A vegades els blocs de dos anys junts són més importants que les individualitats i així ho han demostrat el Sabadell o el Cerdanyola pujant dues categories seguides, de Preferent a Divisió d'Honor".

Publicitat

L'objectiu prioritari del Mercantil és la permanència a Lliga Nacional, però el Juanjo va una mica més enllà. "El meu costum és aspirar a una fita important i em pregunto, perquè no? Després veurem el nivell dels rivals i els resultats ens posaran a cadascú al seu lloc, però penso que hem de partir amb ambició i ganes d'estar el més amunt possible i no conformar-se només amb la permanència". També admet que "en aquesta categoria hi ha una igualtat impressionant i es poden viure tres lligues alhora: pots tenir opcions d'ascens, estar tranquil a la zona mitjana o perdre tres partits seguits i patir per la permanència".

El Juanjo, com tot el món del futbol, està pendent de l'evolució de la pandèmia i no es poden fer previsions de l'inici de la pretemporada ni tampoc el calendari de la temporada 20/21. "Tenim clar que es retardarà i això també ens pot beneficiar per adaptar millor els jugadors. El més important és poder tornar a jugar amb una certa tranquil·litat i en les millors condicions".

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top