Ciutat

Sabadell preveu crear nous carrils bici temporals

Bicicletes al passeig de la Plaça Major / LLUÍS FRANCO

El Govern de Sabadell preveu crear nous espais i carrils temporals destinats a les bicicletes mentre duri l’estat d’alarma i sigui un mitjà de transport prioritari per davant d’altres. Així ho ha explicat en roda de premsa aquest dimarts el portaveu del Govern, Pol Gibert, que considera que la priorització d’espais per a vianants i ciclistes ha donat bona resposta.

“Estudiem propostes per incrementar la circulació de bicicletes, estem treballant-hi, i hi haurà més espai per a bicicletes de manera temporal”, ha destacat Gibert. En aquest sentit, també ha afegit que si bé aquestes mesures són limitades en el temps, “es poden repensar i algunes es poden adaptar per sempre”, ha avançat.

Tot i que no es pot fer una valoració plena del tall de carrers d’aquest cap de setmana llarg de l’Aplec de la Salut perquè ha estat passat per aigua, també ha assegurat que la intenció és seguir treballant per destinar més carrers i places a l’ús prioritari de vianants i ciclistes. “Treballem en propostes descentralitzades als barris, amb carrers que donin oxigen, i a finals d’aquesta setmana és possible que n’hi hagi de nous”, ha apuntat.

Amb tot, l’Ajuntament també treballa per implementar els nous sistemes d’aparcament segur per a bicicletes en diferents estacions de tren de la ciutat. La mesura se suma a l’aprovació aquest dimarts per crear els dos trams de carril bici que connectin Sabadell amb Sant Quirze del Vallès i amb Terrassa.

Demanen canvis permanents

Des d’Esquerra Republicana de Catalunya, el regidor Santi Valls defensa que es posi fil a l’agulla per fer canvis permanents. És per això que demana un pas més endavant per implantar les mesures que calgui, més enllà de la situació actual.

“Cal fer-ho prioritzant els vianants i amb un model clar de xarxa de carrils bici amb un Bicing elèctric com a element catalitzador”, defensa. En la mateixa línia, vol que es senyalitzin carrers amb preferència per al vehicle i el vianant.

Per la seva banda, l’exalcalde Maties Serracant (Crida per Sabadell) assegura que aquests canvis en la mobilitat han vingut per quedar-se: “És moment de prendre decisions que impliquin realment garantir la prioritat de vianants i bicicletes per sobre el vehicle privat”, apunta.

“El govern s’oblida que Sabadell disposa d’un Pla Director de la Bicicleta aprovat i que s’hauria ja d’estar implementant, és l’hora d’accelerar el seu desenvolupament. Necessitem molt més que trams puntuals, necessitem una xarxa amb continuïtat”, afegeix l’exalcalde i actual regidor. És per això que defensa que s’implantin “molt més que mesures temporals”.

En aquest sentit, apunta que el Govern està fent només allò que ja estava en marxa ara fa un any: “No hi ha hagut novetats sobre el Pla de Mobilitat Urbana, seguim reclamant que es convoqui ja la Taula de Mobilitat”, conclou.

La informació de Sabadell, al Telegram del Diari de Sabadell

Comentaris
To Top