ESPORTS

El Sabadell lamenta la desigualtat per entrenar i ja coneix el calendari del ‘play-off’

Els jugadors arlequinats estan a l'espera de poder entrenar de manera individual / Ll. Franco

Alça la veu. Després de la negativa a poder iniciar dilluns passat els entrenaments individuals en instal·lacions municipals, el Centre d’Esports s’ha mogut en diferents àmbits sense cap resultat positiu. A través d’una nota explica que “davant les diferents interpretacions de la darrera publicació del BOE, el club ha consultat la decisió sobre el retorn als entrenaments amb totes les autoritats responsables i la resposta ha estat la impossibilitat d’obrir les instal·lacions esportives a l’aire lliure per exercitar-se en la fase de desconfinament en què ens trobem actualment”.

El Sabadell afegeix que “ha demanat al Consejo Superior de Deportes, a través de la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat, la ratificació per escrit d’aquesta mesura”. A més, ha traslladat a l’organisme esportiu del govern de l’Estat “la petició de l’homogeneïtzació dels entrenaments per a tots els equips implicats en el play-off exprés un cop ens trobem en la fase 1 i així aplicar una mesura equivalent a la presa amb els equips de Primera i Segona Divisió A”.

Tanmateix, el club recorda que jugadors, cos tècnic i treballadors que estan en contacte amb la plantilla ja s’han sotmès a les proves mèdiques, inclosos els tests PCR, sota la supervisió dels professionals de QuirónSalud i el club té tots els protocols sanitaris activats per al retorn als entrenaments en el moment en què les autoritats ho autoritzin. Ara es manté a l’espera de resposta dels diferents estaments implicats. Aquesta desigualtat es podria accentuar encara més en les pròximes hores si clubs com la Cultural Leonesa o l’At. Madrid B, un dels possibles rivals dels arlequinats, inicien aquest dimecres els entrenaments individuals com ha indicat a través del seu web oficial malgrat mantenir-se la seva comunitat en la fase 0.

Calendari de la Federació

D’altra banda, la Federació Espanyola de Futbol ha traslladat als clubs una circular amb el protocol de competició previst fins a arribar als play-off exprés. Entre el 25 i 29 de maig es faran oficials les resolucions dels diferents campionats i els possibles recursos i abans del 4 de juny, els clubs amb dret a disputar els play-off hauran de formalitzar la inscripció amb tota la documentació necessària. No hi haurà sancions si algun club classificat renúncia a participar-hi, però en qualsevol cas no serà substituït.

Sobre el calendari d’entrenaments, considera que a la segona fase (mitjans, amb 14 jugadors) no es podran iniciar abans de l’1 de juny i hauran de fer-se de manera simultània de tots els equips implicats, una circumstància que ara mateix no es compleix en el cas del Sabadell i els clubs catalans. La fase de pre-competició no pot iniciar-se abans del 15 de juny.

Sorteig i dates

El sorteig de les eliminatòries està previst per al 8 de juny. El Sabadell, com a tercer classificat, tindria Badajoz, At. Madrid B i Bilbao Ath. com a possibles rivals. També es coneixen les dates si les autoritats sanitàries donen el vistiplau definitiu. Entre el 18 i 19 de juliol es jugarien un total de 8 partits de les primeres eliminatòries; el dimecres 22, 4 eliminatòries; i el diumenge 26 de juliol, les dues finals per decidir els 2 equips que acompanyarien els dos guanyadors de l’eliminatòria directa entre primers classificats a Segona Divisió A.

Comentaris
To Top