Ciutat

Sabadell registra 66 peticions per ampliar terrasses de bars

Els bars i restaurants traslladen noves sol·licituds per tenir o ampliar l’espai de terrasses a la fase 1

Taules i cadires apilades a la Rambla, a l'espera de la fase 1 / LLUÍS FRANCO

El sector de la restauració fa mans i mànigues per recuperar-se un cop s’aixequi la prohibició d’obrir de cara al públic. Amb la previsió que dilluns Sabadell passi a la fase 1 de la desescalada, han estat molts els establiments que ja treballen des de fa dies per poder obrir terrasses, únic espai disponible per atendre la clientela, i adaptar-se, així, a la nova normativa.

A hores d’ara, ja són 66 els establiments que han demanat a l’Ajuntament poder ampliar la seva llicència per disposar de més espai per poder instal·lar un nombre similar de taules al que tenien fins a l’inici de la pandèmia.

Com funciona?

En aquest sentit, si l’establiment ja disposava de llicència en la temporada 2019-2020, poden posar la terrassa el primer dia d’entrada a la fase 1. De la mateixa manera, podran ampliar l’espai que ja ocupaven, sempre que compleixin les indicacions tècniques que es demanen per garantir la distància entre taules.

Ara bé, si l’establiment no disposava de llicència la temporada anterior, han de presentar la petició de llicència d’instal·lació de terrassa i esperar que des de Via Pública contactin amb ells per donar-los les indicacions necessàries. S’espera poder donar resposta a les peticions tan aviat com sigui possible, donades les circumstàncies excepcionals.

La normativa

D’acord amb els metres quadrats que fins ara figuraven a la llicència, i atenent que cal donar compliment a les distàncies mínimes establertes pel Ministeri de Sanitat, les terrasses poden ocupar-se fins a un 50% de la capacitat permesa per la concessió de l’administració municipal de què disposi.

Així, caldrà que hi hagi 2 metres entre taula i taula, i també un màxim de 10 persones per taula, entre les quals també hi haurà d’haver la distància mínima de seguretat interpersonal.

La informació de Sabadell, al Telegram del Diari de Sabadell

Comentaris
To Top