SANT QUIRZE

Sant Quirze destinarà 395.000 euros a ajuts a la ciutadania per pal·liar els efectes econòmics de la pandèmia

Ajuntament de Sant Quirze / CEDIDA

El Ple de l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès, reunit ahir en sessió extraordinària, va aprovar per unanimitat una modificació pressupostària de 395.000 euros per a ajuts a la ciutadania per pal·liar la crisi econòmica i social provocada per la pandèmia per Covid-19.

D’una banda, es destinaran 170.000 euros a ajuts al lloguer d’habitatge per a aquelles famílies afectades per ERTOs, acomiadaments o que els seus ingressos s’hagin vist dràsticament reduïts durant aquests darrers mesos. D’aquests, 150.000 euros seran destinats per al parc d’habitatge de lloguer del municipi; i 20.000 euros s’afegeixen als 10.500 ja previstos per ajuts al lloguer, que seran traspassats per donar ajuts a l’habitatge públic municipal. Les persones beneficiàries podran gaudir d'una ajuda de fins a tres mesos de renda, compatibles amb les subvencions que gestiona el Govern de la Generalitat.

Per altra banda, l’Ajuntament utilitzarà  100.000 euros per a ajuts a famílies per l’escolarització d’infants de 0 a 3 anys i 25.000 euros a ajuts per l’educació postobligatòria, ja sigui per graus universitaris o de formació professional.

Un total de 100.000 euros dels fons es distribuiran en vals de 100  euros entre les famílies amb més dificultats econòmiques per l’adquisició de béns de primera necessitat. Aquests, només es podran bescanviar en comerços de Sant Quirze, de manera que això repercuteixi directament en la recuperació del sector comercial del municipi.

Aquesta modificació pressupostària ha estat finançada amb 170.000 euros provinents de romanents de tresoreria i 225.000 euros de partides pressupostàries de projectes que encara no s’han executat i que l’Ajuntament ha decidit replantejar d’acord amb la situació actual.

Segons l’alcaldessa, Elisabeth Oliveras,”l’emergència de la crisi econòmica i social que ha comportat la Covid-19 ens ha portat a replantejar-nos la despesa pública tenint en compte l’interès general. Aquesta modificació s’havia de fer amb urgència, ràpidament, ara i no en sis mesos. És ara quan la ciutadania necessita ajuda. Per això aprovem la modificació en un ple extraordinari i urgent, perquè els diners estiguin al carrer de la forma més ràpida i àgil possible”.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top