ESPORTS

Mackay celebra la tornada als entrenaments: “A casa em tornava boig”

El gallec necessita retrobar-se amb les distàncies de la porteria / Ll. Franco

Ara, sí. El porter del Centre d’Esports, Ian Mackay, celebra la tornada als entrenaments al seu hàbitat i es mostra molt il·lusionat amb el play-off exprés. Ho esperava amb candeletes. No va poder ser la setmana passada, però dilluns Mackay podrà trepitjar de nou la gespa i posar-se sota els pals de la Creu Alta. “Ja eren molts dies i la veritat és que a casa m’estava tornant boig. Hem seguit totes les instruccions del preparador físic i cos tècnic i he sortit a córrer per la zona de Can Llong, però els porters som els més perjudicats. No necessitem córrer sinó una porteria. És com el nedador que necessita l’aigua de la piscina”. Es refereix a les distàncies o un exercici tan simple com llençar-se per una pilota sota pals. “El porter és un especialista i cal fer un treball molt específic”, resumeix.

Es podria dir que dilluns comença el compte enrere cap al play-off exprés. La plantilla arlequinada inicia els entrenaments individuals a l’Estadi sota estrictes mesures de seguretat. El gallec està “convençut que es jugarà si no hi ha un problema de salut” i no entén la polèmica creada des d’alguns clubs primers classificats. Els hi recorda que “en cap cas puja el primer de la lliga regular. És una competició que es decideix per un play-off. Potser ho entendria si fos la Segona A en què pugen directament els dos primers. A Segona B no funciona així”.

Precisament Mackay és gairebé un especialista dels play-off. Amb el Racing de Ferrol en va jugar tres. “En tots els casos ens va eliminar l’equip que acabaria pujant”, recorda. En canvi, es va convertir en l’heroi de l’ascens de la Ponferradina en una dramàtica tanda de penals contra el Sant Andreu de Manuel Lanzarote, ara companys al Sabadell.

“NO M’AGRADARIA EL BADAJOZ”
Ara, amb el Sabadell, buscarà el seu segon ascens. Encara no hi ha seu, però tot apunta a El Pinatar de Múrcia que ell coneix a la perfecció de la seva etapa en el club grana. “És una instal·lació espectacular, amb uns camps sempre en un estat impecable. Seria un escenari ideal i m’agradaria pujar a Múrcia”. Per aconseguir-ho caldrà superar tres obstacles. El primer sortirà d’entre Badajoz, At. Madrid B o Bilbao Ath. El porter arlequinat ho té clar: “no m’agradaria el Badajoz. És un club potent econòmicament. Hi ha excompanys allà i tenen un equipàs. És un clar candidat a l’ascens”.

Comentaris
To Top