MONTCADA

Les alcaldesses de Barcelona i Montcada es comprometen amb els treballadors de Nissan

Ada Colau i Laura Campos, davant la planta de Nissan a Montcada i Reixac / ACN

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha deixat clar aquest dimarts que no contempla cap altre escenari que no passi per la continuïtat de Nissan a Catalunya. Després de reunir-se amb treballadors de la planta de Montcada i Reixac, l’alcaldessa li ha recordat a la multinacional japonesa que Barcelona i la seva àrea metropolitana ha apostat pel cotxe elèctric i que serà un territori “clau” en la mobilitat del futur.

Colau també ha recordat a Nissan que fa molts anys que rep ajuts de les administracions i que per tant té una “responsabilitat” amb els milers de famílies que en depenen. “Decideixi el que decideixi la direcció de Nissan no ens resignarem ni tirarem la tovallola i lluitarem pel futur de les plantes catalanes”, ha afegit.

Ada Colau, acompanyada de l’alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos, ha visitat els treballadors de Nissan que des del passat 4 de maig fan vaga indefinida per exigir un pla industrial que garanteixi el futur de les plantes de la multinacional japonesa a Catalunya i els seus més de 3.000 treballadors.

L’alcaldessa de Barcelona ha traslladat als treballadors que garantir el futur de Nissan a Catalunya “és un consens de país” pel que treballen totes les administracions. Aquí, Colau ha destacat que Nissan té una “responsabilitat” perquè fa molts anys que rep ajuts de les administracions catalanes i estatals i que no pot deixar al carrer als milers de treballadors que en depenen directament o indirectament.

Més enllà d’aquesta responsabilitat, l’alcaldessa ha assenyalat també que la multinacional japonesa té en Barcelona i la seva àrea metropolitana una “gran oportunitat” perquè “creu i ha apostat” en la mobilitat sostenible fins al punt d’aconseguir la seva capitalitat. “Han d’entendre que Barcelona serà clau en la mobilitat del futur”, ha afegit.

A l’espera que la direcció de Nissan anunciï aquest dijous el seu pla estratègic, Colau ha puntualitzat que “decideixin el que decideixin”, les administracions catalanes “ni es resignaran ni tiraran la tovallola” en cas que s’aposti per un tancament de les fàbriques catalanes.

Al seu torn, Javier Adalid, president del comitè d’empresa a la planta de Montcada, ha assenyalat que no volen més promeses de Nissan perquè “ja són molts els incompliments” i sí un pla industrial de futur que garanteixi el futur de les plantes catalanes. “No pedaços que ens obliguin a salvar la planta cada any. Necessitem un pla de futur basat en el cotxe elèctric”, ha apuntat.

Mentre no es resolgui en un sentit o altre la situació, Adalid ha deixat clar que els treballadors seguiran lluitant pel seu futur i mobilitzant-se. Aquest dimarts faran una performance a la plaça Sant Jaume de Barcelona i aquest dimecres han programat accions de protesta davant el consolat japonès a Barcelona i la seu de la UE a la capital catalana.

La informació de Sabadell, al Telegram del Diari de Sabadell

Comentaris
To Top