Publicitat
Ciutat

La FAVS comença una sèrie de mobilitzacions als centres sanitaris de Sabadell

La Federació d'Associacions Veïnals de Sabadell (FAVS) ha iniciat aquest dilluns una sèrie de concentracions a les portes dels centres sanitaris de la ciutat per denunciar la situació que viuen i reclamar millores. En un manifest, asseguren que el sistema públic de salut té "greus problemes" que la pandèmia del coronavirus ha posat en evidència i que s'arrosseguen de les retallades, sense les quals, afegeixen, "s'hauria estat en millors condicions per fer front al virus, igual que una gestió més social i pública de les residències a Catalunya hagués evitat milers de morts".

En primer lloc, aquest dilluns s'han concentrat als CAP Ca n'Oriac i Nord, on els concentrats han fet la primera lectura del manifest i han mostrat el seu suport als treballadors dels centres.

Concentració al CAP Ca n'Oriac, aquest dilluns / CEDIDA

Des de l'entitat veïnal també denuncien que a l'àrea del Taulí, la zona Vallès Occidental - Est, té una ràtio de 3,11 llits per cada 1.000 habitants, mentre que a Catalunya aquesta xifra és de 4,72. Aquest dèficit, expliquen, impedeix que el Taulí pugui atendre dignament a les més de 400.000 persones de la seva àrea de referència o que tinguem unes Urgències "tercermundistes" que no poden assumir la demanda que tenen per la manca de llits a planta i el tancament de les urgències en els CAP.

Publicitat

Entre les demandes de la FAVS, a part de destinar més recursos a la sanitat pública, hi ha la de construir l'hospital Ernest Lluch entre Cerdanyola i Ripollet i dotar el sistema de salut d'una xarxa de residències públiques, donar més recursos a l'Atenció Primària, acabar amb les privatitzacions i recuperar el que s'ha privatitzat.

Calendari de mobilitzacions

En el calendari de mobilitzacions de la federació veïnal s'hi inclou una concentració dimecres, 3 de juny, al Taulí, a les 10 h. I un acte d'homenatge a les víctimes del coronavirus i els serveis essencials durant la pandèmia que serà el divendres 5 de juny a les 19 h a la plaça del Doctor Robert.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top