Ciutat

Sabadell en Comú, sobre el primer any del govern PSC-Podem: “Cap iniciativa política destacable”

El cap de llista de Sabadell en Comú a les municipals del 2015, Joan Berlanga / ÓSCAR ESPINOSA

Sabadell en Comú, amb l’extinent d’alcalde Joan Berlanga al capdavant, fa un balanç molt crític del primer any de mandat del govern PSC-Podem. La formació d’esquerres assegura que “durant aquest any no s’ha materialitzat cap iniciativa política destacable” i retreuen a l’alcaldessa, Marta Farrés, mantenir “l’estil Bustos, comprant suports a canvi de càrrecs”. Consideren que Marta Morell no ha aconseguit l’objectiu de portar els socialistes a l’esquerra i que, per contra, és Lourdes Ciuró, de Junts per Sabadell i des de l’oposició, qui aconsegueix arrossegar el govern cap a la dreta. En l’únic que els comuns aplaudeixen l’alcaldia és en la gestió de l’hospital de campanya, no en el pla de xoc del coronavirus, que el consideren insuficient.

Pel responsable de política municipal de Sabadell en Comú, Josep López, “en un any hi ha hagut la substitució del Pacte de la Concòrdia (Marta Farrés-Marta Morell) pel pacte de la sociovergència (Marta Farrés-Lourdes Ciuró), en què la convergent marca el pas a canvi del seu suport al ple”. 

Els comuns asseguren que Farrés viu de la planificació de l’anterior govern quadripartit. El que sí que ha fet l’alcaldessa, afegeixen, “són anuncis” que des de Sabadell en Comú ni comparteixen ni creuen que es facin efectius, com el projecte per al Mercat de Campoamor, el Quart Cinturó o el trasllat de la comissaria de la Policia Municipal al nord. En canvi, subratllen dues propostes de Junts per Sabadell que sí que s’han tirat endavant, com són l’Oficina Gran Via o l’acord per pujar un 1% -i no el 2% com es proposava- els impostos a les grans empreses a les ordenances municipals i incrementar un 2% els impostos i taxes generals de la ciutadania. Des de Sabadell en Comú critiquen que el govern local “compra suports a canvi de càrrecs” posant d’exemples que el PSC ha contractat com a assessor a la Diputació la parella de Marta Morell o que els nous pressupostos inclouen dues places d’assessors per a dos col·laboradors de Lourdes Ciuró.

Comentaris
To Top