Ciutat

Veïns de Gràcia plantegen recórrer als tribunals pel soc a Joanot Martorell

CARRER DE JOANOT MARTORELL SOC
El soc al carrer de Joanot Martorell / D.S.

Veïns del carrer de Joanot Martorell plantegen portar l’Ajuntament davant dels tribunals per l’esvoranc que, des de fa sis mesos, ocupa part de la vorera d’aquest carrer. Des del gener, quan es va enfondrar a causa de les pluges del temporal Glòria, l’esvoranc continua intacte: mentre que els veïns reclamen a l’Ajuntament de Sabadell la reparació d’aquesta vorera, el consistori exigeix que les obres les assumeixi la “amb caràcter urgent,” la comunitat de veïns, segons una ordre d’execució que va rebre el veïnat el  5 de juny a la qual ha tingut accés el D.S.  El marge que es  donava era de deu dies. 

L’Ajuntament, segons l’ordre, considera que és responsabilitat de la comunitat, perquè, citant a un informe de CASSA, va ser una avaria de la instal·lació interior de la comunitat el que va provocar danys a via pública i al ramal extern de la xarxa de distribució. Fonts consistorials defensen que es tracta d’un procediment encara obert i que, a falta de resposta dels veïns, l’administració local haurà d’assumir la reparació de forma subsidiària. 

Oberta la via administrativa

La comunitat, però, es resisteix a assumir el cost  d’aquesta obra: “Es tracta  de la via pública i no s’ha demostrat que sigui la nostra responsabilitat”, denuncien, i asseguren que “esgotarem la via administrativa  i no dubtarem en recórrer a la via judicial si és necessari”. En aquest sentit, l’advocat de la comunitat, en declaracions a aquest Diari, assegura que “l’ordre d’execució, des d’un punt de vista jurídic, està adreçada a arreglar terrenys o edificis particulars, però no contempla obres a la via pública”.

Segons la defensa dels veïns, “l’ens pertinent és l’Ajuntament  i no pot delegar al particular aquesta obra”. Així, ara per ara s’ha tramitat un recurs de reposició contra l’ordre d’execució i, segons la resposta de l’Ajuntament, es passarà a un contenciós administratiu.

Aquest mateix tram de vorera ja es va enfondrar l’any 2010 i el 2011 l’Ajuntament ho va reparar perquè, segons un comunicat, “la compactació de la sorra era incorrecta”. Ara, els  veïns han sol·licitat un informe geològic que determini si la reparació va ser l’adeqüada.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top