Oci i cultura

L’OSV obrirà el 40è Festival de Torroella de Montgrí

L’Orquestra Simfònica del Vallès (OSV) serà l’encarregada d’obrir el 40è Festival de Torroella de Montgrí. La cita arrencarà finalment el 2 d’agost amb un concert en homenatge a les víctimes de la Covid-19 a l’esplanada exterior de l’Espai Ter.

Fins al dia 20 se celebraran els cinc concerts corresponents a l’edició, amb un terç de l’aforament i “condicions de seguretat sanitària”. Els altres actes previstos per l’estiu són l’estrena d’un documental de Pau Subirós sobre la història del festival (aquest dijous al Canal 33 i La 2), els nou concerts de la 7a edició del Fringe (el festival dins del festival dedicat a joves emergents) i, del 7 al 21 d’agost, el cicle Nit de Jazz a l’Estartit, que s’integra al certamen en absència del Jazz Festival l’Estartit, enguany cancel·lat.

El festival s’allargarà enguany excepcionalment, amb actes que seguiran a la tardor, perquè l’organització no volia renunciar a cap dels esdeveniments preparats per commemorar el 40è aniversari del festival. Primer, arribarà un cicle de conferències sobre Beethoven a càrrec del divulgador musical Joan Vives, i al desembre, la inauguració de “la primera de les diferents etapes de què constarà” l’exposició que repassarà els 40 anys d’història del Festival de Torroella, des del primer concert, el 23 de juliol de 1981, fins a l’actualitat.

Quant als concerts de l’estiu, el quintet d’espectacles que hi havia previstos se celebraran tots a l’Espai Ter (l’inaugural, a l’esplanada exterior). El concert de l’OSV inaugurarà la 40a edició del festival i vol retre homenatge a les víctimes de la Covid-19. Un concert solidari i benèfic al qual seran convidats sanitaris, agents cívics, bombers i entitats socials de Torroella, amb un programa monogràfic dedicat a Beethoven, del qual aquest any es commemora el 250è aniversari del seu naixement.

Tots aquests concerts s’emetran en directe, en streaming, per la web del Festival de Torroella i estaran protagonitzats per artistes de proximitat, músics que ja estaven programats per actuar al Festival aquest estiu, abans que es declarés la pandèmia de la Covid-19: Orquestra Simfònica del Vallès; Jordi Savall; Gli Incogniti; Locum Congregatio, septet liderat pel violinista català Josep Colomé; i el pianista Josep Colom.

Comentaris
To Top