PATRIMONI DE SABADELL

L’exalcalde Farrés davant la lluna plena

La imatge retratada al Parc Catalunya / AGUSTÍ PERUGA

Des de fa gairebé nou anys, el cim del Parc Catalunya està governat per una figura que per molts és un element més d’aquest pulmó de la ciutat. Es tracta de L’home de bronze, l’escultura dedicada a qui va ser alcalde de la ciutat entre els anys 1979 i 1999, Antoni Farrés.

Al 2010, tots els grups municipals amb representació al ple de l’Ajuntament van acordar de manera unànime dedicar un espai memorial a l’exbatlle, quan es complia el primer aniversari de la seva mort. La comissió encarregada de valorar les propostes, que comptava amb representants de la família, dos membres de la Fundació Bosch i Cardellach i dos tècnics municipals, va decidir que el cim del Parc Catalunya era l’emplaçament ideal, donat que es tractava d’un autèntic mirador a la ciutat des del lloc que Farrés va treballar per reconvertir en el que avui dia coneixem com el parc més important de la capital vallesana.

Així, al 2011 es presentava al públic l’escultura, obra de l’artista Agustí Puig. Amb uns 4,20 metres d’alçada, era representativa de qui havia estat governant la ciutat durant dues dècades.

Publicitat

Agustí Peruga, fotògraf aficionat de la ciutat, ha decidit compartir al grup de Facebook Patrimoni Sabadell una fotografia que va fer del monument a principis del mes de juliol; on es veu la silueta de l’alcalde i de fons la lluna plena. “És un element icònic de la ciutat i del Parc Catalunya. M’agrada perquè realment reflecteix molt bé com era l’alcalde Farrés, amb unes cames molt llargues, molt alt i molt prim”, explica Peruga.

Una escultura que molts veuen com una mera caricatura, ressaltant el seu nas, però que serveix per recordar l’exbatlle.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top