Oci i cultura

El món escènic aguanta fort l’embat de la segona onada

Les mesures de control en el sector, com ara al Teatre Sant Vicenç, són estrictes / Lluís Franco

El món escènic ha estat ràpid i ja ha modificat els horaris d’algunes funcions, per tal d’adaptar-se a la nova restricció aprovada per la Generalitat que obliga a tancar els equipaments a les 23 h. També hauran de limitar l’aforament al 50%, que afebleix la recaptació econòmica a taquilla. Però que no els impedeix fer temporada.

De fet, Sabadell viu un cap de setmana d’overbooking, pel que fa al món teatral. El Teatre Principal acull demà diumenge (18 h) un dels plats forts de la temporada de teatre: T’estimo si he begut (que adapta els contes de l’escriptora Empar Moliner al voltant del món de la parella). És la segona coproducció de l’aliança entre Dagoll Dagom i T de Teatre, que va tenir el seu primer fruit amb La tendresa (que també va girar a Sabadell el curs passat, amb l’actriu local Elisabet Casanovas).

AlGalliner, a la Quartera
Així mateix, la companyia AlGalliner reestrena l’obra Els fusells de la senyora Carrar a La Quartera. Es tracta d’una narració política i social en línia amb la programació estable de La Quartera (vinculada al casal Can Capablanca). El variat elenc inclou noms de les arts sabadellenques i compta amb la direcció d’Albert Gonzàlez (responsable de l’escola de La Faràndula juntament amb la Cia AlGalliner). També compta amb música en viu de l’acordionista local Carles Belda, així com un epíleg de l’obra escrit per l’exdiputat David Fernàndez.

Jep Barceló, a LaSala
Igualment, un altre escenari que reobre és LaSala, el teatre adreçat al públic infantil i ubicat a Ca n’Oriac. De forma excepcional, però, arrenquen amb una obra adulta: No és tan fàcil, de la companyia Estrella Morena, amb la participació –entre altres– de l’actor Jep Barceló. La funció té lloc avui dissabte, a les 20 h.
Una altra de les estrenes d’aquest cap de setmana és Legally Blonde, de la companyia Teatre d’Insomni. Les representacions tindran lloc avui dissabte al teatre L’Alternativa (al carrer de Marià Aguiló, 22) a les 17 h i les 21 h.

Els titelles de l’Arlequí 
El teatre Arlequí també actua al pati del Museu d’Art, en el marc del cicle municipal L’Espectacle continua (que reprograma a la tardor espectacles previstos per a la suspesa Festa Major). Els titelles del teatre Arlequí interpretaran La Castanyera, avui a les 18 h i demà a les 12 h. Serà el mateix horari previst per a les funcions per als propers dos caps de setmana.

Pel que fa al Teatre Sant Vicenç, prossegueixen amb el musical No sé que vull ser, que avança l’hora de dissabte. La funció de diumenge es manté a les 18 h.
Finalment, el centre cívic de Sant Oleguer (carrer de Sol i Padrís, 93) acull avui i demà una lectura teatralitzada al voltant de la figura de Francesc Layret, advocat dels obrers de Catalunya. L’obra ve a càrrec de la companyia Tres Homes Grossos i està basada en el text de Maria Aurèlia Capmany i Xavier Romeu. La funció serà ambdós dies a les 19 h, organitzat per Òmnium Cultural de Sabadell.

Els fusells de la senyora Carrar a La Quartera / DS

Comentaris
To Top