Publicitat
Oci i cultura

'Macbeth' retorna l’òpera (i la vida) a La Faràndula

L'òpera torna divendres i diumenge a La Faràndula / LLUÍS FRANCO

L’Associació d’Amics de l’Òpera de Sabadell (AAOS) presenta el concert que no va poder estrenar la temporada passada. Basada en la tragèdia homònima de William Shakespeare, Macbeth és l’exemple perfecte de com l’ambició desmesurada només pot abocar-nos a l’autodestrucció. 

Les funcions tindran lloc divendres 27 i diumenge 29 al Teatre La Faràndula. De fet, adaptaran l’horari a les noves restriccions del Procicat, de forma que ara aixecaran el teló a les 19 h (divendres) i a les 18 h (diumenge).  I és que l’obra té una durada de més de 3 hores (inclou dos entreactes). Els espectadors, però no han de patir: podran saltar-se breument el toc de queda per arribar a casa (amb l’obligatorietat de mostrar l’entrada, en cas de ser aturats per la Policia Local). 

De 15 a 66 euros

Es tracta d’una òpera en quatre actes (que estarà sobretitulada en català). Els preus per ambdues funcions són d’entre 15 euros (general) i 66 euros (platea). En cap cas es podrà superar el 50% d’aforament, de forma que La Faràndula es quedarà al voltant dels 500 espectadors (la capacitat de l’equipament és lleugerament superior a un miler).

La programació lírica organitzada per l’AAOS posarà en escena el Macbeth de Giuseppe Verdi, sota la batuta de Daniel Gil de Tejada i amb les veus protagonistes de Toni Marsol (Macbeth) i Maribel Ortega (LadyMacbeth). 

Completaran el repartiment Jeroboám Tejera (Banc), Antoni Lliteres(MacDuff), Carlos Enrique Ortiz (Malcom), Carolina Fajardo (Dama de companyia) i Juan Carlos Esteva (Metge). 

Amb l’OSV

La proposta escènica és a càrrec de Carles Ortiz i el fossat del teatre de la Faràndula de Sabadell estarà ocupat per l’Orquestra Simfònica del Vallès (OSV). L’OSV s’estrena així en la represa cultural, tot i que repetirà a La Faràndula la setmana vinent, amb el  concert simfònic Scheherezade, de Rimski-Kórsakov (4 de desembre). 

Aquest és el segon títol que la temporada de Sabadell posa en peus aquesta tardor, després de les representacions de La flauta màgica de Mozart que van tenir lloc a l’octubre. En aquesta ocasió, no obstant això, no serà possible l’habitual gira de representacions per Catalunya amb Macbeth, donades les restriccions vigents encara en matèria sanitària. Aquesta és la desena òpera que va compondre Verdi, amb llibret de Francesco Maria Piave. 

Datada del 1847

La seva estrena al Teatro della Pergola de Florència, el 1847, va ser tot un èxit. L’afany de poder que tenen Macbeth i Lady Macbeth els fa endinsar en una espiral de violència de la qual ja no en podran sortir. I recordeu que les profecies de les bruixes, encara que puguin semblar inversemblants, sempre s’acaben fent realitat. 

Així doncs, estem davant una òpera escocesa, fosca i molt tràgica. 

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top