Publicitat
Ciutat

Més de 175.000 euros per assumir les factures d’aigua de famílies vulnerables

L’Ajuntament i Aigües Sabadell destinaran més de 175.000 euros al Fons Social per assumir les factures d’aigua de persones o famílies en situació de vulnerabilitat i contribuir així a afrontar l’emergència en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica.

La renovació del conveni contempla l’aportació de 107.511 € per part d’Aigües Sabadell i 67.521 € per part de l’Ajuntament, amb l’objectiu de cobrir les factures de l’aigua de les persones en situació de vulnerabilitat corresponents a l’any 2019. El fons social atendrà uns 2.400 veïns i veïnes de la ciutat.

El conveni s’emmarca en l’aplicació de la Llei 24/2015 de mesures urgents per afrontar l’emergència en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica. Segons el procediment establert entre l’Ajuntament i Aigües Sabadell, abans d’iniciar un procés per interrompre el servei per impagament de factures, Aigües Sabadell informa l’Ajuntament i sol·licita a la Regidoria d’Acció Social un informe sobre la situació de l’usuari afectat. Si es tracta d’un ciutadà o família en situació de vulnerabilitat, es manté el subministrament i les factures pendents s’assumeixen completament o de manera parcial pel Fons de Solidaritat.

El president d’Aigües Sabadell, Enric Blasco, ha destacat que “el nostre compromís amb les persones vulnerables forma part del nostre ADN. Des de la companyia no només constituïm aquest fons social, sinó que portem a terme diverses iniciatives per garantir l’aigua a tothom, com ara pagaments a terminis sense interessos”.

En paraules de l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, “l’acord és una mostra més del treball que es porta a terme a la ciutat per no deixar ningú enrere i al mateix temps un exemple de col·laboració entre diferents agents que demostra que, treballant conjuntament, podem donar una millor resposta a les necessitats i demandes de la ciutadania, en aquest cas els ciutadans i ciutadanes més vulnerables”.

L’Ajuntament i Aigües Sabadell firmen el conveni / CEDIDA

Amb l’acord, es garanteix l’accés a l’aigua a famílies en situació de necessitat i al mateix temps es facilita als serveis socials municipals la detecció de ciutadans en situació vulnerable que fins al moment no estaven dins el circuit d’atenció.

Publicitat
Comentaris
To Top