Ciutat

HBO estrenarà una sèrie sobre el Taulí el 7 de febrer

La multinacional del cinema a la carta HBO estrenarà ‘Vitals‘ el diumenge 7 de febrer. És una sèrie-documental dirigida pel sabadellenc Fèlix Colomer i que mostra com s’ha viscut la pandèmia des del Taulí, amb el relat de tots els protagonistes, siguin professionals o pacients, a qui ha seguit durant diferents setmanes de març a juny.

Vitals tindrà tres capítols de 50 minuts i es podrà veure per tot Espanya i tots els països europeus on hi hagi aquesta plataforma. És “un viatge al cor de la crisi del coronavirus. Un intens, commovedor i esperançador retrat de la vida en un hospital de Barcelona durant els moments més durs de la Covid-19”, explica la productora de la sèrie, El Terrat (The Mediapro Studio), en un comunicat. En la producció també hi ha participat la sabadellenca Forest Film Studio.

Segons Fèlix Colomer, durant la pandèmia les autoritats ens han embafat de dades i “Vitals vol deixar de banda els números i parlar de les persones”. Com el matrimoni de l’Alfredo i la Matilde, que després de 50 anys se segueixen estimant com el primer dia, o entendre la dedicació de les infermeres Sílvia i Isa, i explicar la lluita d’alguns dels protagonistes contra una mort inevitable. “Ells són vitals. Aprendre d’ells és vital”, explica el director.

Un dels pacients que apareixen a la sèrie i al tràiler és Eduard Riba. El sabadellenc va passar tres mesos ingressat al Taulí per la Covid-19, alguns dies dels quals en coma induït per la gravetat de la seva situació. “El coronavirus m’ha canviat la vida. He perdut la por a la mort”, explicava al D.S., ja recuperat, el mes de juliol. En el tràiler de la sèrie també hi surt el seu fill i músic Aniol Riba.

La vicepresidenta de documentals d’HBO Europa, Hanka Kastelicová, destaca que Colomer “ha aconseguit mostrar la fragilitat humana, però també l’immens poder de l’amor, la família i la dedicació professional i personal dels sanitaris quan s’han hagut d’enfrontar a un enemic nou i desconegut”. La sèrie és en català i subtitulada en altres idiomes.

L’autor de ‘Shootball’ i ‘Sasha’

Fèlix Colomer, de 27 anys i graduat a l’ESCAC, ja ha presentat altres produccions com ‘Shootball‘ (2017), en què per primera vegada el pederasta condemnat pel cas dels Maristes, Joaquim Benítez, parlava a cara descoberta sobre els abusos sexuals que havia comès durant 30 anys al col·legi de Sants-Les Corts de Barcelona.

El sabadellenc també és l’autor de ‘Sasha‘ (2016), sobre la vida d’aquest jove d’Ucraïna que passa un estiu a Sabadell. En aquest cas, el documental mostra el que descobreix Sasha amb el contrast entre els dos indrets.

“El coronavirus m’ha canviat la vida. He perdut la por a la mort”

Comentaris
To Top