• Publicitat
 • Publicitat

  El restaurant “treinta y tantos” és la fonda de tota la vida en ple centre de Sabadell

  Treinta y tantos ofereix un menú amb cinc plats de primer i cinc de segon que varia cada dia i que pengen a Instagram per facilitar la tria als seus clients. Coneixen cada client un per un, els seus gustos i el que els agrada i el que no suporten. Personalitzen el menú quan ho demanen “perquè estan malalts, o fan algun tipus de dieta”.

  No és un restaurant amb una oferta que pugui etiquetar-se com a cuina exòtica, d’autor o cuines del món que tant abunden arreu. Treinta y tantos ofereix un menú amb cinc plats de primer i cinc de segon que varia cada dia i que pengen a Instagram per facilitar la tria als seus clients. L’ànima d’aquest petit negoci familiar –que serveix entre 50 a 60 menús diaris– és Antònia Laudo i ho comparteix amb els seus fills, el Daniel i l’Ivan.

  El desembre del 2011, Antònia Laudo es va llençar a la piscina i va comprar l’establiment a l’antic propietari. “Jo ja hi treballava des del 1999. Ell es va separar de la seva dona i va decidir marxar a Valladolid”, indica. Desde feia temps ho tenia al cap i tenia clar allò que volia fer. “M’agrada molt aquesta feina, així que me’l vaig quedar, vaig fer reformes i estic molt contenta de com ha anat tot”, explica. El local és més que agradable, amb grans finestrals que donen al carrer Indústria cantonada Sant Llorenç. No té més de cent metres quadrats, la meitat dels quals són per a les taules. Té un aire cosmopolita amb una decoració elegant “molt a gust dels meus fills”, a la qual l’Antònia intenta afegir la seva pròpia signatura estètica: “jo hi poso cosetes, ors, detalls però mai agrada als meus fills. Tot acaba en un armari al pis de dalt”, diu.

  La cuina, estil fonda

  Sentir-la parlar dels plats que cuina la Montse (la cuinera) i ella, i que serveixen l’Andrea i la Cristina és com tornar a l’època de les fondes familiars.

  Coneix cada client un per un, els seus gustos i el que els agrada i el que no suporten. Personalitzen el menú quan ho demanen “perquè estan malalts, o fan algun tipus de dieta”. L’especialitat de la casa són els potatges, sobretot “el potatge de Setmana Santa que feia la meva mare”, subratlla. Consisteix en mongetes amb bacallà. També els típics cocidos, callos i una àmplia selecció d’arrossos “que mai fem els dijous”. La raó, explica l’Antònia, “em van dir que el costum de fer arròs el dijous a Catalunya era per complaure Franco, o alguna cosa semblant”. S’hi nega rotundament.

  Treinta y tantos/ Carrer de la Indústria, 31 / Horari: de dilluns a divendres, de 6 h a 20.30 h /Tel: 609 20 39 17 / @treinta_y_tantos

  RESTAURANTS RELACIONATS

  ‘Brutal’, un bistronòmic on gaudir de la cuina

  Passeig de la Plaça Major, 54, 08202 Sabadell España

  Indalo

  Carrer de Sol i Padrís, 22, 08203 Sabadell

  Rice Sabadell

  Raval de dins,12, 08201 Sabadell España

  Ca l’Àngels

  Carrer de la Salut, 125, 08202 Sabadell

  Restaurant 23

  Carrer Sant Pere, 23, 08201 Sabadell
  Publicitat

  També et pot interessar

 • Publicitat
 • Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.
  Telèfon: 937 275 545

  Redacció: [email protected]

  Publicitat: [email protected]

  Administració i subscripcions: [email protected]

  Plaça de Ricard Simó Bach, 8. 08202 – Sabadell

  Clica aquí per descarregar-te el MEDIA KIT 2022

  Certificats per:
  Amb el suport de: