Ciutat

Els comerciants temen que s’ofegui la vida econòmica i cultural del Centre pel caos circulatori

Les mesures que s’han posat en marxa per pal·liar el col·lapse que pateixen els accessos al Centre no aconsegueixen acabar amb les llargues cues. Els comerciants temen que el caos derivat de les obres de Ronda Ponent i de l’estació de Sabadell Centre, sumat al futur projecte de pacificació, acabin amb l’activitat econòmica i cultural.

Queixes dels clients per les dificultats amb les què topen per accedir als comerços del Centre, serveis que arriben amb importants retards i la incertesa que plana sobre el futur del Centre són algunes de les traves que aquests dies han de salvar els comerciants d’aquesta part de la ciutat. Moltes d’elles derivades del caos circulatori que, des de l’inici del curs escolar, viu la ciutat a causa, sobretot, de les obres de construcció d’una rotonda entre la carretera de Terrassa i la Ronda Ponent, i la remodelació de l’estació Sabadell Centre de Renfe.
El president de Sabadell Comerç Centre, Josep Maria Porta, explica que en aquests moments «és difícil de mesurar» l’impacte econòmic que aquesta situació tindrà sobre la ciutat.
El que sí que ha pogut constatar és que «tothom comenta que és un drama accedir al Centre i la majoria de les persones que es desplacen fins aquí des de fora es quieren».

Per Porta la raó s’ha de trobar en una «falta de planificació i de gestió». En aquest sentit, explica que els serveis de transport de mercaderies està patint retards de fins a 20 minuts.
El president de l’associació de comerciants insisteix en que «portem molt de temps advertit a l’Ajuntament que cal gestió i planificació» i va més enllà en referir-se al nou pla que a finals d’anys introduirà canvis en els carrers del Centre per ampliar les vies de prioritat per a vianants i restringint la circulació rodada: «Portem dos anys parlant del tema sense que s’hagin incorporat les nostres consideracions». Es refereix als dubtes que molts comerciants tenen respecte aquest nou pla.
«Si la idea que tenen -en al·lusió a l’equip de govern- és expulsar els cotxes del Centre, això acabarà afectant a tota la ciutat».

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

To Top