Publicitat
Arxiu

El Taulí demana paciència davant el pic de pacients que acudeixen a Urgències

Aquest era l’aspecte que oferien les Urgències del Taulí aquest dimecres al vespre. El fred d’aquests dies ha incrementat el nombre de visites
Aquest era l’aspecte que oferien les Urgències del Taulí aquest dimecres al vespre. El fred d’aquests dies ha incrementat el nombre de visites / LLUÍS FRANCO

La baixada de temperatures i el llarg pont són dues de les raons que expliquen la saturació que va patir dilluns els Servei d’Urgències del Parc Taulí. Davant d’aquest episodi, Gilberto Alonso, director del servei, demana paciència als treballadors i també als pacients.

El Servei d’Urgències va atendre dilluns passat un total de 445 malalts dels quals 221 van ser visitats per la unitat de medicina d’urgències. És a dir, persones que no tenien problemes derivats d’altres afectacions que s’atenen a especialitats com ara traumatologia.

La xifra d’atesos va ser molt elevada, segons el director del Servei d’Urgències, Gilberto Alonso, qui explica que «habitualment ens trobem un perfil alt quan tenim entre 170 i 180 malalts». La situació es va agreujar perquè «l’afluència de persones es va concentrar al matí i a la tarda» i, a més, en només sis hores mig centenar d’ambulàncies del SEM van traslladar a l’hospital els pacients quan la xifra habitual de vehicles és de 35, com assenyala Alonso.

El director del servei s’estima més no parlar de col·lapse sinó de saturació. Un episodi que s’explicaria per la baixada de temperatures i per la sortida d’un llarg Pont durant el qual no hi va haver assistència primària. Alonso també confirma que encara no hi ha epidèmia de grip. De la mateixa manera, indica que dilluns a més de la major afluència de malalts també hi van haver més ingressos dels habituals.

El director del servei posa èmfasi també en la necessitat que els pacients coneguin que per algunes dolències poden visitar-se als Centres d’Urgència d’Atenció Primària (CUAP) com és el cas de Sant Fèlix.

Aquests centres poden resoldre molts problemes que no requereixen d’atenció hospitalària i que contribueixen a evitar les saturacions de les urgències del Taulí. Pel doctor el «problema és estructural, d’espai, però hi ha solució i també projecte que permetrà que el 2019 s’hagi pogut alliberar espai a Urgències i un increment de llits disponibles». Mentrestant, Alonso demana paciència «als treballadors que són uns grans professionals i als pacients».

Malgrat els problemes d’espai, Alonso subratlla la important tasca que fa l’hospital, que és un referent en molts camps, i opina que malgrat la falta d’espai els professionals i la institució han posat en marxa diferents mesures per tal de gestionar la situació i procurar que «pacients i treballadors estiguin el menys disconfortables possible».

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

To Top