Ciutat

Una alumna de l'Escola Pia obté la millor nota de Sabadell a la Selectivitat

La Bego Delgado en una fotografia recent / CEDIDA

La Bego Delgado Marí té 18 anys i vol estudiar dret a ESADE. Ha obtingut la millor nota de Sabadell a les PAU d'aquest 2018: un 9,5. "Quan van sortir les notes era a Menorca de viatge de fi de curs amb unes amigues i al principi no ho volia ni mirar. Al final vaig decidir-me a consultar-ho allà mateix i vaig flipar. No m'ho esperava!", diu contenta la Bego, que és alumna de l'Escola Pia de Sabadell des dels tres anys. La seva és la segona millor nota del Vallès Occidental, només superada per la del Jaume Giol, de l'Escola Pia de Terrassa, que ha obtingut una de les millors notes de Catalunya; 9,8. També ha empatat amb el Jordi Puigdefabregas, alumne de l'Escola Petit Estel - La Nova de Terrassa, que també ha obtingut un 9,5.

"Com que volia estudiar a ESADE (que costa molts diners) o la Pompeu (que demana una mitja molt alta), ella volia tenir la millor nota", explica la Mireia Vidal, coordinadora de Batxillerat a l'Escola Pia de Sabadell i tutora de la Bego, "sempre ha tingut molt clar què fer per aconseguir els seus objectius. I els ha assolit amb escreix". La Mireia Vidal considera que la capacitat que ha fet que la Bego aconseguís tan bona nota ha estat la perseverància. La Bego hi afegeix també el fet d'haver estudiat en una escola que l'ha ajudat i potenciat.

"Ella és una noia molt activa a l'escola, participa a l'esplai i la gent se l'estima molt. Tant els professors com els alumnes. És molt alegre", diu cofoia la professora de la Bego, "és molt bona alumna, va aconseguir la matrícula d'honor al Batxillerat amb un 9,8 de mitja". Per la seva banda, la Bego recorda que arribar a aquesta nota li ha costat esforç: "Durant la ESO vaig estudiar molt i treia bones notes; però no ho vaig donar tot. Quan vaig arribar al Batxillerat em vaig adonar que si volia estudiar dret a la Pompeu o ESADE havia d'estudiar més. I em vaig dir a mi mateixa que tocava posar-se a treballar fort".

Publicitat

A la seva pàgina web, l'Escola Pia de Sabadell ha felicitat tots els seus alumnes de segon de Batxillerat per les seves notes. Tots han aprovat. "Pel claustre és un motiu de satisfacció i alegria", han dit els professors en una nota. Després de l'estiu, els alumnes de segon de batxillerat de Sabadell començaran per primer cop la universitat. Per davant els queda un camí d'almenys 4 anys fins arribar al mercat laboral. La Bego es veu estudiant un temps a fora, segurament als Estats Units, i fins i tot treballant allà. La Mireia, en canvi, fa broma: "sovint li diem que serà jutgessa!".

Alumnes de Sabadell, durant la Selectivitat d'aquest 2018 / ÓSCAR ESPINOSA

Doble empat femení a les millors notes de Catalunya

La Claudia Valero, de Tarragona, i la Rosa Milian, de Barcelona però estudiant de l’Institut Jaume Vicens Vives de Girona, han estat les dues estudiants amb millor nota de Catalunya: un 9,9. Totes dues han obtingut un 10 a totes les assignatures menys a català, on han tret un 9,5. La Claudia Valero ha decidit que estudiarà enginyeria industrial a Madrid. La Rosa Milian, per la seva banda, estudiarà Humanitats a la UPF de Barcelona, tot i que a l'institut havia fet el batxillerat científic.

Del total de 33.398 estudiants que es van presentar a la selectivitat a Catalunya, el 97,55% van obtenir una puntuació suficient per accedir el curs que ve a la universitat, amb una nota mitjana global de 6,62. Al Vallès Occidental van presentar-se 3.488 estudiants, el 96,98% dels quals van aprovar. La mitja global de la fase específica al Vallès ha estat de 6,58 i la mitja del Batxillerat, de 7,42. A nivell català, els resultats d'enguany són similars als d'anys anteriors. El curs 2017-2018 la nota mitja va ser 6,64, el 2016-2017 6,44 i el curs anterior 6,66.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top