Oci i cultura

La Simfònica presenta la temporada de la ciutat

L’acte s’ha celebrat al Teatre Principal conduit de la mà d’Albert Beorlegui

Roger i Joan Pera han presentat Papà Mozart // FOTO: LLUÍS FRANCO

L’Orquestra Simfònica del Vallès ha presentat la nova temporada dels seus concerts a la ciutat. L’acte s’ha celebrat al Teatre Principal conduït de la mà d’Albert Beorlegui. A l’acte també hi ha participat la regidora de cultura Montserrat Chacón, i ha servit per fer balanç de les millores d’aquest any, però també de les xifres de la temporada anterior.

Xifres de creixement

La regidora ha destacat el creixement d’espectadors i abonats la temporada anterior. Els abonaments han arribat al 67% d’aforament, i la xifra d’espectadors ha arribat als 5259, uns 657 de mitjana per espectacle. Entre algunes de les novetats cal destacar la incorporació definitiva de Marta Cardona com a concertino, el nomenament el passat juliol de Xavier Puig com a nou titular i que el 80% dels solistes són del país.

La programació

Com la temporada anterior, seran set els programes que s’oferiran al Teatre de La faràndula: 6 regulars més un extraordinari. Destaca el Festival de valsos i danses, es presentarà com és habitual en dues sessions: el dissabte 29 de desembre i l’endemà diumenge 30, sota la batuta del basc Diego Etxebarria i la col·laboració de la mezzosoprano Anna Alàs. Sense dubte, és el concert amb més tradició de l’orquestra des que el desembre de 1988, sota la batuta de l’ aleshores titular, Albert Argudo, va celebrar-se la primera edició.

La temporada s’estrenarà amb Chopin, Polònia i Dràcula (Programa 1, 5 d’octubre) dirigit per Víctor Pablo Pérez, amb el Cor Jove de l’Orfeó Català i el pianista Szymon Nehring. Inclòs en el Festival de Música Polonesa, oferirà obres de Chopin, Elgar, Barber i les suites dels films Dràcula i El pianista del compositor polonès Wojcieh Kilar, un dels més grans en el seu camp.

A aquest el seguirà Una galàxia de músiques (Programa 2, 16 de novembre), dirigit per Rubén Gimeno i guió del dramaturg Iván Morales repassarà els èxits de la ciència ficció. D’altra banda, l’homenatge al centenari del naixement del pianista, compositor, director d’orquestra i pedagog Leonard Bernstein (1918-1990) comptarà amb James Ross al capdavant del famós West Side Story, i una petita joia: el Concert de saxophone Cyberbird del japonès Takashi Yoshimatsu, interpretat pel saxofonista català David Salleras. El vals d’un altre gran musical nord-americà, Carroussel Waltz de Richard Rodgers i Oscar Hammerstein completarà el programa 3 (30 de novembre).

Sota el títol Papà Mozart (Programa 5, 8 de març), aquest concert aplegarà música, teatre i història Mozart com a fil conductor. Els actors Joan Pera i Roger Pera, pare i fill, interpretaran els papers de Leopold Mozart i Wolfgang Amadeus Mozart, pare i fill també, en un assaig sobre la seva complicada relació sobre un llibret de Sergi Belbel, direcció d’escena de Miquel Gorriz i la direcció musical de Rubén Gimeno.

Per Setmana Santa Xavier Puig, nomenat titular de l’orquestra el passat juliol, coordinarà diverses formacions de la Federació Catalana d’Entitats Corals en el Rèquiem de Fauré i el de John Rutter que arribarà a Sabadell el 5 d’abril (Programa 6)

Nuno Colelho clourà el cicle amb la Simfonia núm. 7 de Beethoven i el Concert per a violí de Dvorak amb la prestigiosa Birgit Kolar com a solista. Stanza II serà la segona composició per a la temporada del compositor resident del Palau, Josep Maria Guix (Programa 7, 7 de juny).

Comentaris
To Top