Ciutat

TUS estrena els 14 nous autobusos híbrids

Els vehicles, que han costat 4,7 milions, es presentaran diumenge al matí en un acte a l'Eix Macià

L'únic autobús híbrid que tenia fins ara la ciutat / LLUÍS FRANCO

La flota d’autobusos urbans de Sabadell incorpora 14 nous vehicles híbrids, Aquests nous busos s'afegeixen a l’únic que hi havia fins ara que va estrenar al gener de l'any passat. La compra dels 14 busos ha costat 4,7 milions euros, finançats al 100% per l’Ajuntament.

Amb aquesta adquisició, que està vinculada al Pla extraordinari d’inversions, l’Ajuntament de Sabadell aposta per vehicles més sostenibles, més confortables i menys contaminants.

Aquesta renovació de la flota permetrà a l’empresa concessionària, Transports Urbans Sabadell (TUS), reduir l’antiguitat mitjana dels vehicles. D'aquesta manera, es passarà passarà dels 15 anys d'antiguitat que hi havia fins ara als 10,7 anys.

Publicitat

Rebuda a l’Eix Macià

Aprofitant la posada en marxa dels 14 nous vehicles, s'ha organitzat un acte diumenge a l'avinguda de Francesc Macià, on estaran exposat entre les 11 h i les 14 h. Abans,  a les 10.30 h tothom qui vulgui podrà fer un viatge inaugural gratuït fins a l’Eix Macià, sortint de les parades de Can Deu (línia F1), de Leonardo da Vinci (F2), la Romànica (F3), el Poblenou (F4) i Castellarnau (F5).

A més, hi haurà activitats i jocs per a la canalla, com un circuit de karts de pedals, futbol i bàsquet inflables, jocs de taula gegants, simulador de conducció d’autobús, prova de bicicletes elèctriques, contes a l’Avibús, tallers de manualitats, entre altres. A les 12 h, a l’Eix Macià, tindrà lloc l’acte institucional de rebuda a Sabadell dels 14 nous vehicles. També, de les 13 h a les 14 h, tothom qui vulgui podrà fer viatges de demostració amb bus híbrid, des de la plaça de Catalunya fins al carrer de Vilarrúbias. Tots els usuaris tindran un bitllet commemoratiu de l’esdeveniment.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top