Ciutat

Creu Roja Sabadell demana 20 voluntaris per recollir joguines al Nadal

Una voluntària de la Creu Roja dona una joguina a una nena / CEDIDA

Com cada any, Creu Roja Sabadell organitzarà una recollida de joguines nadalenca per als infants que no se’ls poden permetre. Per coordinar-ho tot, necessiten que s’incorporin al seu equip com a mínim 20 voluntaris: “l’any passat érem unes 60 persones i vam repartir unes 5.000 joguines entre 1.600 infants, i aquest cop esperem repetir les xifres”, explica el responsable de comunicació de Creu Roja Sabadell, Xavi Miralles.

Aquesta recollida de joguines de Nadal comprèn els municipis de Sabadell, Sant Quirze i Barberà del Vallès, i es posarà en marxa a principis de novembre. “Amb la crida de voluntaris esperem engrescar especialment a la gent jove: el fet de tenir més temps durant les vacances de Nadal i el tipus de voluntariat poden fer-ho més atractiu per a ells”, comenta Miralles.

Tothom amb més de 16 anys pot presentar-se voluntari i respondre a una crida que s’emmarca en una iniciativa més àmplia. Institucionalment, Creu Roja s’ha proposat fer créixer el nombre de col·laboradors de l’entitat en un 1% abans que acabi 2018, sota el lema “Posa cara als Voluntaris”.

Joguines noves, no sexistes i no bèl·liques

Pel que fa als donants de joguines, han de respectar uns principis bàsics. Les joguines que Creu Roja recollirà amb el lema “Els seus drets en joc” han de ser, primer de tot, noves. “D’una banda, perquè han de complir la normativa, i de l’altra perquè aquí no hi ha nens de primera i segona classe”, argumenta Miralles.

Les joguines donades tampoc poden ser bèl·liques ni sexistes: “pots donar una pilota de futbol, però això no significa que vagi destinada necessàriament a un nen”, afegeix el portaveu de Creu Roja Sabadell. Durant els pròxims dies explicaran els llocs on es podran portar joguines, però de moment algunes empreses ja s’han compromès. “Hi ha clíniques dentals o escoles de ioga que ofereixen revisions o classes a canvi de joguines per a la campanya”, conclou Miralles.

Comentaris
To Top