Ciutat

Reaccions polítiques al trasllat del servei d’oncologia pediàtrica del Taulí a la Vall d’Hebron

L'Hospital Parc Taulí en una imatge d'arxiu / ACN

Primeres reaccions polítiques a l’anunci del trasllat del servei d’oncologia pediàtrica de l’hospital Taulí al de la Vall d’Hebron, que hauria de culminar aquest 7 de febrer.

El delegat del Govern a Barcelona i segon tinent d’alcalde de l’Ajuntament, Juli Fernàndez (ERC), ha assegurat a Twitter que “sempre estarem al costat de la qualitat del servei de la salut pública, i més pels més petits, a més de fer tot allò que puguem a Sabadell”. El republicà ha afegit que si el Taulí no compleix els requisits necessaris per a tenir aquest servei “hem de trobar la manera que els nostres infants i famílies rebin el servei excel·lent i el suport proper necessari, i en això estem compromesos i treballem”.

Ciuró tampoc vol el trasllat

“Volem que el servei d’oncopediatria del Taulí es quedi a Sabadell. La ciutat, el Vallès i els seus habitants mereixen un servei d’excel·lència i proximitat”. En aquests termes ha expressat, a través de Twitter, l’alcaldable de Junts per Sabadell, Lourdes Ciuró, el seu rebuig al trasllat del servei d’oncologia infantil del Parc Taulí. La decisió, tal com va avançar el Diari de Sabadell, es va prendre l’any 2011, durant a la primera legislatura d’Artur Mas al govern de la Generalitat. En aquest sentit, Ciuró ha destacat que, “si la decisió es va pendre al 2011, en plena crisi econòmica, i no s’ha executat en els temps de recessió, no entenem per què es durà a terme ara, en aquest moment de recuperació”.

“L’Hospital Taulí i aquest servei en particular són centre de referència a l’estat per prestigi, experiència clínica i capacitat d’innovació i realitza un servei d’excel·lència. Com a ciutat no podem renunciar a aquests serveis. Un servei d’aquestes característiques ha de prioritzar sempre la proximitat a les persones en tractament i les seves famílies. Una decisió com aquesta afectarà directament a moltes famílies de tota la comarca que hauran d’invertir més recursos, temps i esforç. Cal estar al seu costat, en tots els sentits”, ha afegit Ciuró.

Farrés reclama explicacions al govern local

Per la seva part, l’alcaldable del PSC, Marta Farrés -qui ha destapat el cas-, juntament amb altres alcaldes socialistes vallesans, demana explicacions al govern sabadellenc. Farrés creu que concentrar aquest servei a Barcelona és una decisió “incorrecte”.

Farrés exigeix el posicionament de l’Ajuntament

Comentaris
To Top