Diners

El xiclet que Willy Wonka va somiar

L'equip d'I+D+i que ha desenvolupat el nou producte / CEDIDA

Tres anys d’investigació. Aquest és el temps que ha necessitat l’equip d’I+D+i del Grup Carinsa, especialista en aromes i fragàncies, en desenvolupar el xiclet dual, que canvia de gust després d’una estona de mastegar. Ara, l’empresa de Sant Quirze del Vallès ha aconseguit la patent d’aquest nou producte de confiteria que el personatge Willy Wonka hauriat somiat.

El xiclet dual funciona d’una forma seqüencial. La tecnologia aplicada a aquest producte està basada en procediments propis de l’àmbit farmacèutic, que han estat aportats per un equip de la Facultat de Farmàcia de la Universitat de Barcelona. “Hem combinat aromes líquids amb altres micro encapsulats amb components poc solubles de forma que la saliva els dissol molt a poc a poc. En aquest moment és quan el consumidor percep el canvi de sabor en el xiclet”, ha explicat el director d’I+D+i de la Divisió de Confiteria del Grup Carinsa, Àngel Palomes.

La companyia està ultimant els ajustos necessaris pel xiclet dual, abans de comerciar-lo entre els seus clients. En aquest sentit, la directora executiva del Grup Carinsa, Vanesa Martínez, ha assegurat que hi ha diferents empreses interessades a adquirir-lo. “L’estem perfeccionant perquè quan arribi al consumidor sigui una autèntica i nova experiència”, ha dit.

En tot cas, la companyia preveu que la tecnologia del xiclet dual es podria aplicar en l’àmbit de la salut. Si més no, l’equip d’I+D+i està investigant la incorporació tant de probiòtics com de components que ajudin a prevenir les càries. També s’estudia si serveix com a indicador de patologies de detecció ràpida, com el fetge gras.

Comentaris
To Top