Vallès

Marc Verneda encapçalarà la llista de l’Assemblea Ciutadana de Sentmenat el pròxim 26 de maig

L’Assemblea Ciutadana de Sentmenat ha tornat a escollir a Marc Verneda com a cap de llista per les eleccions municipals del 26 de maig. Aquest cap de setmana, 114 persones van votar l’estructura que tindrà la llista en un procés participatiu obert a qualsevol veí o veïna del poble. Verneda ja va ser alcalde del municipi entre 2015 i 2016, fins que una moció de censura capitanejada pel PSC, CiU i PP va acabar amb el seu mandat.

Dotze persones es van presentar a les primàries d’aquest cap de setmana, totes elles, persones vinculades a les assemblees obertes de la formació. Dels tres regidors que té el partit al consistori, només Verneda i José Manuel Vilchez repetiran la posició que van ocupar en les anteriors eleccions. Lídia Mellinas, que va anar en segona posició l’any 2015, ara anirà en quarta, i Brigitte Navarrete serà la número 2.

Ara queda finalitzar el programa que la formació presentarà el proper 26 de maig. “Encara no el tenim del tot configurat, però les línies bàsiques seran les polítiques socials, i a l’arranjament i manteniment dels espais públics que estan molt deixats”, assegura el candidat de l’Assemblea.

Sobre els possibles pactes postelectorals, Verneda ha assegurat que el partit no pactarà amb les dretes. “L’assemblea no pactarà amb cap partit de dretes que no proposi millores socials, ja que va en el nostre ADN”, assegura el cap de llista de l’assemblea. També ho veu complicat amb el PSC. “Amb la seva cap de llista ja vam tenir un trencament, i ara no seria ni lògic ni factible que pactéssim”, deia Verneda.

Govern breu

L’Assemblea Ciutadana de Sentmenat va ser la llista més votada en les eleccions municipals de l’any 2015. Tot i això, només va obtenir 3 regidors i Verneda va ser investit gràcies a un pacte de govern amb el PSC i amb el vot a favor del PP. Un any més tard, el govern es va trencar per les desavinences entre Verneda i Montserrat Rueda, la dirigent socialista.

El PSC va impulsar una moció de censura a l’octubre de 2016, que va comptar amb el suport de CiU i el PP. Verneda va perdre l’alcaldia i Rueda es va convertir en alcaldessa amb el suport de CiU i el PP, que van entrar al govern. Aquell pacte de govern tripartit, preveia un canvi en l’alcaldia, i l’any 2018, Núria Colomé (CiU, actualment PDeCat) es va convertir en la nova alcaldessa.

Comentaris
To Top