Ciutat

Una joia molt sabadellenca de la mà de Alfons Borrell i Enric Majoral

/ ÓSCAR Espinosa

“Creiem que la joieria és un llenguatge que es pot aproximar al món de l’art”. Aquesta és la idea del projecte 'Crear amb...' de la mà dels joiers Majoral. La iniciativa ajunta les tècniques de la joieria amb artistes de reconegut prestigi per crear peces úniques. I l’última ha sortit de la col·laboració entre Enric Majoral amb l’artista abstracte sabadellenc Alfons Borrell.

Enric Majoral, establert a Formentera però nascut a Sabadell, assegura que aquesta col·laboració no ha sigut casual. “Hi ha una colla d’artistes que admiro i que han influenciat a la meva obra”, assegura el creador de l’empresa joiera amb el seu nom, “i per això hem acabat fent col·laboracions amb ells”.

Publicitat

Resultat d’una llarga relació

La relació entre Enric Majoral i Alfons Borrell ve de lluny. Es coneixen des de fa temps i tot i la distància entre Sabadell i Formentera han seguit mantenint el contacte. “No ha estat una relació de trucar-nos cada dia”, explica Borrell, “però ens hem anat veient i parlant”. La bona relació Borrell-Majoral es remunta a les primeres joies d’Enric Majoral, quan la joieria Borrell de Sabadell va començar a vendre les seves peces.

La creació de la peça va ser ràpida i “senzilla”, asseguren els dos artistes. Borrell destaca que “tot i que no sabia què feia”, amb 10 minuts i llapis i paper ja ho va tenir. “Cada artista té el seu llenguatge, i com més experiència, amb més facilitat surt”, subratlla Majoral. Un cop van tenir el dibuix definitiu després d’alguns intents, el següent pas era transformar-ho en la peça. “Els núvols de fil d’or estan manipulats un a un per donar-los la forma”, afirma el joier. Per això, cada peça, d’un total de set, tot i la semblança entre elles, serà única.

/ ÓSCAR ESPINOSA

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top